Kaldfjord:– Det var serier med hagleskudd som varte i alle fall 30 minutter. Det var snakk om en person som sto og pumpet ut det jeg anslår var åtte skudd i minuttet, sier Stig-Are Klausen.

Fikk nok

Det var mandag kveld Klausen, sammen med en 13 år gammel gutt han er støttekontakt for, hadde tatt turen til førstnevntes faste fiskeplass i Kaldfjord. Her sto de to på land og fisket makrell, før de etter hvert fikk selskap av en russisk familie på tre.

– Kort tid senere legger så alle merke til at det begynner å smelle omtrent 200 meter unna der vi står og fisker. Det var fryktelig ubehagelig, forklarer han.

Ifølge Klausen reagerte samtlige på oppførselen til hagleskytteren, som de bare hørte, men ikke så.

– Vi så hagleskuddene lande ute i sjøen, så vi skjønte hvor vedkommende sto. Vi ble alle veldig forfær over denne oppførselen, medgir han.

Etter en halvtime med vedvarende hagleskudd hadde Klausen fått nok.

– Vi ville bare hjem, men jeg skulle selvsagt ha tatt nummeret på bilen til vedkommende, erkjenner han.

Unormal oppførsel

Klausen, som har fisket fra den samme plassen i over ti år, har aldri opplevd noe lignende.

– Jeg syntes det var helt utrolig. Det var en opptreden som ikke lignet noe annet.

Nå stiller han spørsmål ved om dette kan være lov.

– Jeg kan lite om dette, men han ene russeren som var til stede samtidig som oss mente det kunne være snakk om en som holdt på å skyte inn hagla. Adferden var imidlertid både støy- og miljøforurensende, så jeg stiller spørsmål ved om dette er en plass som egner seg for slik aktivitet.

Ifølge operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, er det ikke nødvendigvis så lett å svare på om vedkommende som skjøt i Kaldfjorden mandag hadde loven på sin side.

– Våpenloven har ikke så spesifikke regler når det kommer til bruk, men generelt sier loven at så fremst den som bruker våpen er klarert og har den formelle kompetansen i orden, kan vedkommende bruke våpen der det er forsvarlig, utenfor tettbebygde strøk. Her er det imidlertid uklart om personen har hatt tillatelse fra grunneieren. Det er også viktig å huske på at man ikke skal være til sjenanse for andre, forklarer Meyer.

Han har imidlertid ingen problemer med å forstå at opplevelsen føltes ubehagelig for Klausen.

– De fleste vil nok reagere når de opplever skyting såpass tett innpå seg.