Fredag morgen jobber meteorologene ved Vervarslinga for Nord-Norge med å gå gjennom prognosene for de kommende dagene. Ifølge vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen vurderer de å sende ut flere farevarsel.

–Det vil komme jevnt utover ganske mye nedbør i løpet av helgen. Nå er det foreløpig kjølig, så det vil i første omgang komme som snø, men så endrer det seg utover lørdag kveld. Da vil nedbøren trolig komme som sludd, før det skifter til regn på søndag, sier hun.

Slaps og vind

Det er ventet vanskelige kjøreforhold.

– Vi får først en del snø og så en del regn, og da blir det ikke greit på veiene. Det kan bli mye slaps, så folk må være obs på det, sier Skjervagen.

I tillegg til store mengder nedbør, er det også ventet sterk vind.

– Lavtrykket som tar med seg varmluften og nedbøren sørfra, tar også med seg mye vind. Det kan komme farevarsel på sterke vindkast, da det skal være ganske heftig i løpet av hlegen. Jeg ser at yr.no allerede melder opp mot 25 meter i sekundet i kastene, forteller meteorologen.

Prognosene for søndag viser opp mot 30 millimeter regn i Tromsø.

– Det blir en del, og det vil nok komme litt mer nedbør langs kysten enn det gjør på indre strøk, tilføyer Skjervagen.

Innen klokken 12.00 vil det være avgjort hvilke farevarsel som går ut fra Meteorologisk institutt.

BASSENG I VEGEN: Her ser man hvordan Stakkevollveien ved Kræmer så ut 18. januar i år. Foto: Ronald Johansen

Kan bli fint neste helg

Til uka fortsetter mildværet. Lavtrykkene fra sørvest står nemlig i kø.

– Vi får hele tiden tilførsel av ny varmluft, så varmen holder seg utover uka, og da kommer det også perioder med nedbør. Det ser ut til at det kan bli opp mot fire varmegrader, så da kommer nok nedbøren som regn, sier meteorologen.

Selv om det varsles en del regn til uka, er det også ventet oppholdsvær.

– Men det blir ikke så mye sol. Det er snakk om skyet oppholdsvær. Onsdag ser våtere ut enn de andre dagene, men så er det ellers av og på. Inn mot neste helg kan det bli fint igjen, sier Skjervagen.

Det er meldt betydelig snøskredfare i Tromsø fredag, mens farenivået lørdag enn så lenge er moderat: «Kraftig vind og snø gir økt skredfare. Unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø. Det kan finnes områder med svake lag av rim under fokksnøen», står det på varsom.no.