Etter 17 dager med fest og fargerike bukser vil det nå bli betraktelig mer stille i gatene. Russepresident Nikolai Winsnes (18) mener det har vært en bra russetid.

– Det har vært utrolig artig å se så mye folk ha det så gøy. Man har sett mye glede, sier Winsnes.

Utfordrende rolle

Han mener det har vært interessant å være russepresident, men til tider utfordrende. – Det har selvfølgelig vært både negative og positive sider, men jeg ville ikke endret på det. Det har vært lærerikt, sier han. Å være russepresident gir ikke en direkte makt, men man har visse oppgaver man må få gjort.

– Planlegging, lage russeknuter og få til russetoget, blant annet, sier Winsnes.

Se bildene fra russetoget

Ingen dramatikk

Russepresidenten er også fornøyd over at det ikke har vært noen alvorlige hendelser i løpet av russetiden.

– Jeg føler at vi har hatt et godt samarbeid med politiet, og det har ikke skjedd noen alvorlige hendelser. Vi har fått en del klager på støy og lignende, og da har politiet vært involvert, men ellers har det ikke skjedd noe, sier Winsnes.

Operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt forteller at han ikke har opplevd at det har vært mer enn ellers å gjøre når det kommer til russen i år.

- For å få en full oversikt må man se gjennom hendelser fra denne perioden, men generelt vil jeg si at det ikke har vært noen spesielle ting som har skjedd annet enn støy og bråk, sier Meyer.

Mange russebiler

En ting russepresidenten har lagt merke til er mengden russebiler blant årets tromsøruss.

– Jeg tror det er flere russebiler enn noen gang. Det er kult, og gjør tiden unik, sier Winsnes. Ifølge russepresidenten har det vært omtrent 40 russebiler i år – noe som tyder på at færre ønsker å være såkalte «buss-russ».

– Det virker som flere vil ha russebil nå, sier han. At russ bruker mer og mer penger på russetiden er ikke ukjent, og Winsnes merker selv at det tar på økonomien.

– Det er en del utgifter, men jeg synes ikke at det er noe press om å bruke mye penger, sier han.

Ikke noe spesielle ting annet enn støy og bråk, ikke mer enn ellers. Roy Tore Meyer.