Jonas Stein (V) flytter over fra kultur, idrett og næring til finans - der han overtar etter Anne Berit Figenschau som trakk seg etter nominasjonsmøtet til Høyre.

– Jeg er svært tilfreds med at Jonas Stein har takket ja til å bli finansbyråd. Stein har oppnådd meget gode resultater innenfor næring, kultur og idrett og har god kjennskap til hele kommunen. Derfor var han et naturlig valg som finansbyråd, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen i en pressemelding.

Et privilegium

Stein har siden innføringen av parlamentarismen i 2011 vært byråd for næring, kultur og idrett.

– Det har vært et stort privilegium å få lov til å jobbe med så utrolig mange dyktige medarbeidere som hver dag leverer usedvanlig mange gode tjenester, og bidrar til å gjøre Tromsø til et flott sted å bo, sier Stein i pressemeldingen.

- Fra min periode vil jeg spesielt trekke fram arbeidet med Tromsømarka, selvbetjente biblioteker, gjennomføring av sjakk-OL, ny skjenkepolitikk, satsningen på frivillighet, ombygging av den gamle brannstasjonen, Copernicus-programmet og Tromsøbadet, sier Stein.

Nye oppgaver

Vanja Terentieff (H) som blir ny kultur, idrett og næringsbyråd,  er i dag politisk rådgiver for byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

Som rådgiver kom Terentieff fra jobben som fylkessekretær for Troms og Nordland. Hun har politisk erfaring som fylkestingspolitiker i Nordland og kommunestyrerepresentant i fødebyen Vardø.

– Terentieff har vært en dyktig politisk rådgiver for meg. Hun er nå klar for større politiske oppgaver innenfor næring, kultur og idrett, sier Hilmarsen.

Velger byråd

Byrådet behandler innstillingen i et ekstraordinært vedtaksmøte klokken 11 i dag. Saken går videre til kommunestyret. Det er de som velger byråd.

Peter Reinholdtsen (H) vil fortsette som politisk rådgiver for finans, og vil også ivareta oppgaver ved byrådsleders kontor. Håvard Sørlie (V) vil være politisk rådgiver for næring, kultur og idrett i tillegg til utdanning.