I forbindelse med kjøpet av ICA Norge, er det foreslått for Konkurransetilsynet at Coop Norge selger 103 Coop/ICA-butikker for å sikre en fortsatt vekst i dagligvaremarkedet.

Behovet for avhjelpende tiltak ble annonsert som sannsynlig da Coop i oktober i fjor offentliggjorde avtalen om kjøp av ICAs dagligvarevirksomhet i Norge.

Ifølge Dagligvarehandelen.no er blant annet en butikk i Hamna og en ved Stakkevollan foreslått solgt for at tilsynet skal godkjenne kjøpet.

Ikke på lista

Administrerende direktør i Coop Nord SA, Kjell Olav Pettersen, sier til iTromsø at det ikke skal være snakk om å selge noen av Coop sine butikker i Tromsø for å få kjøpet i havn.

– Det er ingen av Coop sine butikker i Tromsø som står på lista over butikker som skal selges, bekrefter Pettersen.

Han ønsker ikke å uttale seg videre om prosessen på dette tidspunkt.

Problematiske områder

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus, sier følgende om oversikten fra Konkurransetilsynet over de 103 butikkene som er foreslått solgt:

- Listen er en oversikt over 102 markedsområder - med totalt 103 butikker - som er problematiske hvis vi eier både Coop- og ICA-butikkene i områdene. Nå fortsetter vi dialogen med Konkurransetilsynet, men dette er ingen endelig liste, sier Paus.

- Hva kan du si om butikkene som er foreslått solgt?

- Jeg har ingen informasjon om dem og dette er heller ingen endelig liste. Det kan komme endringer, derfor kan jeg ikke kommentere det ytterligere nå, sier kommunikasjonsdirektøren.

- Men hvis det er slik at Coop ikke skal selge noen av sine butikker i Tromsø, så er det vel snakk om ICA-butikkene i de aktuelle områdene?

- Det kan jeg ikke kommentere. Listen er som sagt ikke endelig.

Paus legger til at Konkurransetilsynet har frist til 4. mars for å komme med en beslutning om Coop får kjøpe ICA etter at de hjelpende tiltakene i form av butikksalg har kommet på bordet.