I håp om å rekruttere nye frivillige og flere fosterhjem, deltar Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø for første gang på «Frivillighet i sentrum» som pågår denne uka.

– Vi ønsker å spre informasjon om vårt arbeid, vi vet at det er en god del feilinformasjon om hva vi gjør og hvordan vi gjør det. Vi ønsker også å rekruttere flere hender og hjem som kan tenke seg å hjelpe hjemløse dyr, sier styreleder Susanne Langvad.

Navngi valper

I dag tirsdag inviterer Dyrebeskyttelsen til åpen dag på hjelpesenteret i Langnesvegen 10 fra klokken 18–20 der man vil fokusere på kattehold og mulighet for adopsjon av de 120 kattene som de har inne. Torsdag blir det hundekveld på senteret der folk kan møte et valpekull på syv, og være med å navngi valpene.

– Hundegruppa vil være til stede og gi informasjon om hundetreningen som de har hver onsdag. Det er et gratistilbud til alle med hund og en ypperlig anledning til å sosialisering både for to og firbeinte. Førstkommende onsdag blir det miljøtrening i by med oppmøte på Stortorget, sier styrelederen.

Mange aktiviteter

«Frivillighet i sentrum» arrangeres nå for tredje året i regi av Hålogaland amatørteaterselskap (HATS), Troms barne- og ungdomsråd, Tromsø kommune og Tromsø idrettsråd. 60 lag og organisasjoner tar gledelig imot nye folk denne uka, med blant annet gratis treningstilbud, kurskvelder og andre arrangementer.

– Vi ønsker å rette fokus på den viktige jobben som frivillige gjør, og å hjelpe til med rekruttering. Arrangementet har vært en stor suksess i Tromsø og det er utvilsomt kommet for å bli. Konseptet som ble født i Tromsø utvides nå også til andre kommuner, blant annet er det flere kurskvelder andre steder i Troms nå, sier daglig leder Irene Nordhaug Hansen i HATS.

Feiring av Dyrenes Dag

Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø runder av uka med feiring av Dyrenes Dag søndag 4. oktober på hjelpesenteret fra formiddagen med en rekke aktiviteter for små og store.

– Vi har utekafé, lotteri og salg av T-skjorter og bodyer for babyer. Om været blir bra vil vi også ha flere smådyr til stede, og det blir natursti for barna med egen dyredetektiv og konkurranser. Vi oppfordrer alle til å besøke oss og dyrene våre, sier styreleder Susanne Langvad i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Tromsø.