I dag kom oppsettet fra Norges Fotballforbund (NFF) for 1.kvalifiseringsrunde i NM.

Kampene skal spilles innen 25. mars, mens 2. kvalifiseringsrunde spilles 8. april.

Det blir flere lokalderby fra Tromsø siden 4.-divisjonslaget Stakkevollan er satt opp hjemme mot 3.-divisjonslaget Skarp.

Kvaløya som kjempet helt i toppen i 4.-divisjon ifjor og til slutt ble nummer to, får hjemmekamp mot Fløya, som lenge kjempet med FK Senja om et opprykk fra 3.- til 2.-divisjon, men som også til slutt måtte se opprykket glippe, i likhet med Kvaløya.

Fjorårets seriemester i 4.-divisjon Salangen, møter Ishavsbyen hjemme, som da blir et første møte med de to kommende divisjonskollegaene fra 3.-divisjon.

Historisk

For Stakkevollan er det første gang noensinne at klubben er med i kvalifisering til NM-cupen.

- Det blir bare gøy. Vi hadde som målsetting å komme blant de to beste i fjor for å få nettopp denne muligheten. Det er hyggelig overraskelse at det holdt med 3.-plass, sier Stakkevollan-trener Simen Johansen.

- Antallet lag i cupen varierer litt fra år til år. I år holdt det med 3. plass, forklarer Jo Are Vik i Troms Fotballkrets.

- Har dere en drøm om å komme til 1. runde og kunne få kamp mot for eksempel TIL, Simen Johansen?

- Ingenting er umulig. Men jeg tror man må ta den kampen for å være en fotballkamp og ikke tenke så veldig mye på det. Kommer vi til 1. runde i cupen da har vi gjort et lite under. Vi skal ta den kampen mot Skarp som en god bonuskamp, sier Stakkevollan-treneren.

Sjelden sjanse

Heller ikke Kvaløya SK har spilt cuprunder de siste årene. I sin tid var riktignok Kvaløysletta med i cupkvalik før klubbsammenslåingen.

- Det blir spennende. Det er vanskelig å si noe om sjansene, men vi skal gjøre vårt beste, sier trener Gaute B. Olsen om kampen mot Fløya, som har blitt nummer to i 3.-divisjon tre år på rad.

Oppsett for øvrige nordnorske kamper i NM-kvaliken:

Sandnessjøen – StålkamerateneTverlandet - MosjøenGrand Bodø – Fauske/SprintMo - GraneInnstrandens – JunkerenMelbo - LofotenSortland – MedkilaBossekop – SkjervøySørøy/Glimt – HammerfestNorild – BjørnevatnKirkenes – Porsanger

HISTORISK: Stakkevollan-leder Roshild Jensen kan glede seg over at herrelaget er klar for 1. kvalifiseringsrunde i cupen for første gang. Foto: Ronald Johansen