Da Viktor Hansen dro innom hytta som ligger like ved Olavsvern på Ramfjordneset tirsdag, fikk han seg en lei overraskelse. Noen har tatt båten til sønnen hans Sebastian (8) over helga.

– Det er en 14 fots Rana med kalesje, men motoren var heldigvis innelåst i en garasje. Båten var en gave fra bestefaren som Sebastian fikk da han kun var ett år, og som han har lekt i siden den gang hver gang vi har vært på hytta. En slik type båt går for mellom 15.-20.000 kroner brukt, men dette handler ikke om penger for oss. Det er for det første veldig trist for Sebastian, men for det andre så synes jeg det er forbanna frekt å ta en annen manns eiendom på denne måten, forteller faren.

foto
Gode minner: Faren Viktor hadde store planer om å pusse opp og ordne båten igjen i sommer, og forteller at familien har mange fine minner tilknyttet båten.

Hansen var selv inne på hytta for to uker siden, og da var båten til stede. Han har også snakket med naboer som mente de så båten i fjæra på pinseaften.

– Båten var festet med en karabinkrok, og den lå løs igjen på stedet. Det var også en dynge med løv og slikt som åpenbart hadde vært tatt ut av båten før de tok den med seg, så den har ikke slitt seg selv. Det lå også igjen en hvit, rundt en kvadratmeter stor romluke som tilhører en større båt. Den lå så pass langt oppe i fjæra at flomålet ikke når dit, så det kan være noe tyvene har lagt igjen, forteller Hansen, som også har en teori om hvordan de har fjernet båten:

– Det er sannsynligvis noen som bruker den leia ofte, og lagt merke til båten i fjæra og har benyttet sjansen da de fikk den. Jeg tipper noen har slept den med seg etter en annen båt.

– Pappa, ring politiet!

Hansen var alene inne på hytta i dag, og det var med tungt hjerte han ga sønnen beskjeden etter skolen i dag.

– Jeg fortalte det til ham da han kom fra skolen, og det første han sa var at jeg måtte ringe politiet og få de til å finne skurkene. Båten kan være hvor som helst, men vi håper selvsagt at noen har sett den, sier Hansen, som har anmeldt tyveriet.

foto
Foto: Privat

Båten har registreringsnummer X-4621, og kalesjen var angrepet av mugg.

– Det var mye på den som måtte fikses, og det skulle vi to gå i gang med nå i sommer. Jeg vet nøyaktig hvilke mangler og feiler den båten har, og hva som kreves for å fikse det, og det er snakk om spesifikke deler som må anskaffes og som det ikke er veldig lett å finne. Jeg håper å få ut beskjeden til folk som selger deler til slike type båter, sånn at de kan varsle meg om noen kjøpe de delene båten til Sebastian trenger, sier Hansen.