Fredag delte Dyrebeskyttelsen Tromsø et lengre innlegg på Facebook om katten Spinke. Det var rundt påske at den kom til Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, grunnet at eierne måtte flytte og ikke kunne ha med seg katten.

LES OGSÅ: Flere av disse fikk seg et nytt hjem

Rømte

Siden den gang har både Spinke og hennes bror blitt omplassert til et fosterhjem. Men i fosterhjemmet befinner det seg blant annet en hund, og Spinke ser ikke ut til å trives der.

– Hun ble redd og fortvilet, og hun rømte fra fosterhjemmet. I tillegg trives hun dårlig her på hjelpesenteret. Slike eldre katter er ofte veldig knyttet til sin tidligere eier, har vanskeligheter med å bo sammen med mange katter og mennesker, slik det er her på hjelpesenteret, sier Hege Gausdal Foshaug, leder av kattegruppa i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø.

LES OGSÅ: Redder 12 kattunger fra å bli avlivet

– Vil finne en løsning

Men lille Spinke har oddsene mot seg. Ifølge Foshaug er akkurat denne type katter svært vanskelig å omplassere.

– Hun er en eldre katt, har kort hår og svart pels. Det er vanligvis vanskelig å omplassere, sier Foshaug.

LES OGSÅ: Oversvømmes av feriekatter

Til tross for at det kan være en utfordring å finne en ny eier til Spinke, gir Foshaug ikke opp håpet.

– Vi håper at noen har lyst til å ta vare på henne resten av livet. Vi avliver ikke friske katter, men hun har det ikke bra slik hun har det nå. Vi håper å finne en bedre løsning for henne. Vi gir ikke opp, sier hun.

– Det er ofte mye utgifter knyttet til en eldre katt, så vi etterlyser et «for alltid-fosterhjem». Det vil si at vi tar på oss veterinærutgiftene.