Mandag kom gladmeldingen: Tromsø klatreklubb og Tromsø kommune får tildelt 500.000 kroner fra Kulturdepartementet til en ny klatrehall som skal samlokaliseres med Tromsøbadet.

– Jeg er veldig glad på Tromsø klatreklubbs vegne. Nå får Tromsø kommune tildelt kroner 500.000 kroner fra Kulturdepartementets anleggspolitiske program til en klatrehall som skal realiseres som en del av Tromsøbadet. Dette gir gode muligheter for å løfte det etablerte idrettsmiljøet og gjør det også lettere å tiltrekke seg nye utøvere, sier Vanja Terentieff, leder av kultur, idrett og friluftskomiteen for Høyre, som sammen med Ida Gårseth Hov (Frp) overleverte nyheten til Tromsø klatreklubb.

foto
mange medlemmer: Ved sist opptelling hadde Tromsø klatreklubb 795 medlemmer.

Den nye hallen har et beregnet areal på 600 kvadratmeter og med 18 meters takhøyde mot dagens 60 kvadratmeter og 10 meters takhøyde i deres lokaler som de deler med Tromsø tennisklubb ved Fløyahallen. Totalt er budsjettet for den nye klatrehallen på 40 millioner kroner.

– Den nye hallen skal stå klar når Tromsøbadet åpner våren 2019. Anlegget vårt i dag er svært lite og vi teller nå 795 medlemmer, og har venteliste på alle barne- og ungdomstilbudene våre, så det sier seg selv at en ny hall er sårt trengt for vår del, sier Eirik Birkelund Olsen leder i Tromsø klatreklubb.

foto
Trangt: Kapasiteten i dagens lokaler ved Fløyahallen er sprengt.

Den nye hallen vil også inneholde flere treningsvegger med høyde fra syv meter til 18 meter og flere buldrevegger. Tromsø kommune vil stå som eier av hallen mens Tromsø klatreklubb skal leie hallen og stå for den daglige driften.

– Det er stor stas at vi får støtte fra regjeringen slik at vi får realisert hall-drømmen. Vi har veldig stor pågang og vi gleder oss til vi har et nytt anlegg slik at vi kan ta imot alle som ønsker å benytte seg av tilbudet, sier Olsen.

foto
Overleverte det glade budskapet: Vanja Terentieff (H) og Ida Gårseth Hov (Frp) var mandag i klatrehallen for å fortelle om tildelingen.

Ida Gårseth Hov tror ringvirkningen ved å etablere en ny og større klatrehall i Tromsø vil være stor.

– Ringvirkningene med en ny klatrehall er store, til en klubb med allerede god bredde. Klatremiljøet i Tromsø vil med ny hall kunne tilby gode fasiliteter både til nybegynnere og til klatrere med mer erfaring. Det viser at vi har en regjering som ser bredden og satser i Nord-Norge, sier Hov.