Med tips-listen «En sofa til begjær» lanserer hun nå en rekke forslag til fysiske aktiviteter som kan kombineres med sosialt samvær i møbelet mange kommer til å befinne seg i i jula.

Putekrig, «dips» og «crunches» er blant tingene man kan finne på i sofaen, ifølge personlig trener, og iTromsøs «iBevegelse»-skribent, Hilde Sandvoll.

– Skal være artig

- Fysisk aktivitet skal være artig for alle, og en sofa kan brukes til så mangt, ikke bare å ligge og se film på. Med enkle grep kan du ha fantastisk mye fin fysisk fostring i sofaen, tipser hun.

- Kan ikke julen være en fin mulighet til å ta seg en pust i bakken og glemme den treningen lite grann?

- Jo, treningen kan man glemme, det er for så vidt greit, men fysisk aktivitet handler om hverdagsaktiviteter, og å gjøre det som lek og moro. Julen er ungenes store høytid fremfor noe annet, og tenk hvor artig det er å ha litt putekrig med mamma og pappa, og klatre rundt og leke og herje og bruke sofaen som utgangspunkt. Da kan du få rørt litt på deg innimellom all mat og kos og TV, sier Sandvoll.

– Bli med

Kollega og nestleder på treningssenteret Stamina Sigbjørn Fremnesvik forteller at møbelmoro er helt vanlig hjemme hos dem.

- Jeg har små unger hjemme som syns noe av det morsomste som fins er å bruke det man har av møbler hjemme som klatrestativ. Og det syns jeg egentlig vi voksne også kan kaste oss med på. Å få litt aktivitet mellom ribba og pinnekjøttet, det er bare godt, uten at det må være en fullstendig treningsøkt, sier han.