OPPDATERT 15.05.23 kl 09.00: Konkurransen er nå avsluttet.

Et sikkert vårtegn i Tromsø er iTromsøs snøfritt-konkurranse. I år, som tidligere år, ber vi dere lesere gjette hvilken dato det offisielt blir snøfritt i Tromsø.

Klarer du å gjette riktig dato er du med i trekningen av en Ooni Koda 16 Pizzaovn fra Coop Obs Bygg.

Vi skal ikke begi oss ut på hvorvidt april er en vinter- eller vårmåned i Tromsø. Snøfritt før inngangen til mai blir det uansett svært sjeldent 69 grader nord. «Vi vet hvor vi bor», har blitt en kjent frase som tromsøværingene bruker – kanskje særlig i april.

Den 28. april klokken 08.00 ble det målt 78 cm snø rundt målestaven til Vervarslinga på toppen av Tromsøya. Og de siste centimeterne er gjerne de seigeste å få bort.

Det eneste vi kan si med sikkerhet er at snøen blir å smelte bort også i år. Men på hvilken dato blir det offisielt er snøfritt? Det er opp til dere å finne ut.

MÅLING: Den gamle målestaven i forgrunnen står der fremdeles, men det er flere år siden det var den som ga oss de offisielle snødybdetallene. Nå måles snødybden på det hvite måleapparatet i bakgrunnen. Men den får vi ikke nærme oss til fots for å ikke påvirke snødybden. Foto: Ronald Johansen

Premien

Årets premie er den populære gassdrevne pizzaovnen Ooni Koda 16.

Pizzaovnen veier kun 18 kilo. Den holder ca. 450–500 grader, men slipper ingen varme ned i underlaget under ovnen, og kan plasseres over alt. Den er meget godt isolert, og kan fint brukes på vinterstid.

Med flammer på to sider i ovnen blir det mindre rotering av pizzaen for å oppnå jevnt stekeresultat. Koda 16 har også tykkere stein, som lagrer varmen enda bedre.

PIZZAOVN: Gjett riktig dato for når det offisielt blir snøfritt i Tromsø, og du er med i trekningen om en gassdrevet Ooni Koda 16 Pizzaovn fra Coop Obs Bygg til en verdi av 5.990 kroner. Foto: Coop Obs Bygg

Slik gjør du:

Alt du trenger å gjøre for å delta i snøfrittkonkurransen er å sende en SMS til 2399 med kodeord IT SNE. (Altså SNE – ikke SNØ, som søringene sier).

I meldingen skriver du kodeordet IT SNE samt den foreslåtte datoen din for når det første gang er snøfritt rundt målestaven til Vervarslinga for Nord-Norge på toppen av Tromsøya.

For eksempel: IT SNE 17. mai

Tjenesten koster kr 1,- per SMS (operatørkostnader kommer i tillegg).