Maryon Eilertsens familie gikk lørdag formiddag selv ut med dødsbudskapet. Maryon døde av hjertekomplikasjoner, og natt til lørdag stoppet hjertet hennes.

Scenen er tom

For knappe tre måneder siden feiret Hålogaland Teater at Maryon Eilertsen hadde sitt 40-årsjubileum som skuespiller ved å ta opp igjen publikumssuksessen Mamma heks.

Dette ble Maryons signaturforestilling da hun spilte over to hundre forestillinger av Mamma heks tidlig på 1980-tallet for fulle hus. Forestillingen på Scene Øst i høst ble en like stor suksess, og publikum elsket Maryon på scenen i de tre tre sterke kvinnemonologene.

Det var et folkekrav om at Maryon skulle tilbake med Mamma heks. Og publikum og media fikk hva de ville ha. Nå er scenen tom. Natt til lørdag 24. januar sovnet Maryon Eilertsen stille inn, omgitt av familie og nære venner, skriver Wester i en pressemelding.

Et stort sjokk

- Det er uendelig trist og et stort sjokk for oss at Maryon ikke er her lenger. Hun har vært en stor og sentral del av teatrets sjel gjennom mange år, og jeg er takknemlig for å ha blitt kjent med dette fantastiske og rause mennesket, sier teatersjefen.

Wester beskriver Maryon Eilertsen som en enorm ressurs for teatret, men også for hele teatermiljøet i nord. I tillegg til sitt virke som skuespiller på Hålogaland Teater i mange år, fungerte Eilertsen også som regissør og tekstforfatter utenfor teatret.

Viet sitt liv

Maryon Eilertsen ble født i Svolvær i 1950, og ble utdannet skuespiller fra Statens teaterskole i årene 1970-74. Hun ble første gang ansatt på Hålogaland Teater i 1977 og har jobbet ved teatret siden, med unntak av to år som frilansskuespiller i Oslo (1984-1986) og to år som teatersjef ved Haugesund teater (1993-1995).

- Maryon viet hele livet sitt til teatret. Hun var kunnskapsrik og et skikkelig kraftsentrum på teatret. Hun var en dyktig skuespiller og kunstner samt at hun hadde et stort politisk engasjement, sier Wester.

Teatersjefen trekker også frem den varme og rause personen Maryon Eilertsen var.

- Hun hadde et kraftig temperament og alltid en skarp replikk på lur. Hun var morsom, og ikke minst; hun var varm og snill, sier Wester.

Tungt for alle

Wester sier tapet av Maryon Eilertsen blir tungt for alle på Hålogaland Teater. Men samtidig går tankene i første omgang nå til hennes nærmeste pårørende, eksmannen Odd Arild Eilertsen og deres sønn Nikolai.

Hun avslutter sorgbudskapet slik:

For oss alle på Hålogaland Teater lever Maryon fortsatt i våre hjerter. Vi lyser fred over dette fine mennesket.