På generalforsamling 30. september ble Svein Ludvigsen valgt inn som styreleder i West Oil Tools AS. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Tidligere fylkesmann

Ludvigsen har de siste årene vært tilsatt som fylkesmann i Troms. Han tiltrådte stillingen som fylkesmann i 2006 , og gikk nylig av i en alder av 68 år. Han har tidligere blant annet vært fiskeri - og kystminister fra 2001-2005 og leder i Stortingets næringskomité i perioden 1993-1997.

Sammen med Karl Fredrik Sandvik, Erik Espeset og Bjørn Bjerke vil Ludvigsen nå danne det nye styret i West Oil Tools AS.

- For et selskap i vekst som oss, er vi veldig glade for å kunne utnytte Sveins erfaring og lederegenskaper. Det vil være et uvurderlig bidrag i vår videre vekst, sier daglig leder Samuel Muren i West Oil Tools AS.

Teknologiselskap

West Oil Tools er et teknologiselskap innen olje & gass som ble startet i 2007, og har hovedkontor i Ålesund, samt kontor i Aberdeen. Selskapet har særlig fokus innenfor markedene for Subsea og Plug & Abandonment.

-Løsningene består av kostnadsbesparende teknologi innen subsea feltutbygging og intervensjon, samt nye konsepter knyttet til brønnplugging. Samlet omsetning for gruppen er ventet å bli cirka 200 millioner kroner i 2014, med en økning i 2015, opplyser selskapet  i pressemeldingen.