SENTRUM: Torsdag kveld publiserte Alfhild Halland et innlegg å Facebook der hun ba om hjelp til å samle inn bleier til fødeavdelinga på sykehuset i Chania. Responsen var enorm.

Blir glad

Det tok ikke lang tid før kommentarene begynte å hagle inn på innlegget. Halland gleder seg stort over hjertevarmen og medmenneskeligheten blant folk i Tromsø.

– Jeg blir veldig glad. Det snakkes om at vi er blitt så egoistiske, men responsen viser det motsatte.

Les også: Tar veldedighetstrend til nye høyder

– De har ingenting

Ifølge Halland er det stort behov for hjelp på sykehuset i Chania.

– Verst er det for de premature barna. Sykehuset mangler bleier, spedbarnsklær, gummihansker og alt annet. De har ingenting.

Halland har tidligere bidratt med klær til et barnehjem for jenter i Chania.

– Det var slik det begynte. Jeg ønsker å hjelpe fordi det er en positiv måte å bruke energien på. Etter at jeg fikk en inoperabel skade i ryggen, har jeg ikke kunnet jobbe. Da må man finne andre måter å være nyttig på.

Les også: Markant nedgang på børsen i Aten

Oppfordrer til reising

Halland har en leilighet på Kreta, og forteller at hun har blitt kjent med mange av dem som bor på den greske øya.

– Når man blir kjent med folk og de åpner seg, får man et helt nytt innblikk i hvordan verden er skrudd sammen.

Hun er opptatt av at hjelpearbeidet skal foregå på en verdig måte.

– Det er viktig å ikke opptre som den norske rikingen som hjelper de stakkars, fattige grekerne. Vi bør oppføre seg som deres likemenn.

Halland engasjerer seg via gruppa «Kreta trenger vår hjelp», som er en gruppe på Facebook med nesten 700 medlemmer. Hun understreker at det finnes mange måter å hjelpe på.

– Man kan for eksempel reise på ferie til Hellas. Det er absolutt en form for bistand, og noe jeg vil anbefale folk om å gjøre. Dersom man handler lokalt, går pengene til noen som trenger det.

Les også: Samlet inn over 163.000 kroner

VIL HJELPE: Alfhild Halland ønsker blant annet å ta med seg bleier til nyfødte, spedbarnsklær og kofferter til å frakte ting i. Nå ber hun tromsøfolk om hjelp. Foto: Privat