– Vi går ikke ut med tall, men det dreier seg om flere hundre millioner kroner – selv om det ikke handler om så mye som en halv milliard kroner, sier Petter Høiseth, konserndirektør i Sparebanken Nord-Norge.

Kontrakten underskrevet

Kontrakten ble underskrevet torsdag – og i mai regner man med å kunne begynne riving og demontering av bygget, samt av deler av Mælandgården (nabobygget til Rødbanken).

– Vi har hatt en knivskarp konkurranse mellom en håndfull entreprenører den siste tiden – og valget falt på Econor både på grunn av kvalitet og pris, sier Høiseth.

Bred erfaring i Tromsø

Econor har blant annet vært hovedentreprenør på Kystens Hus, Politihuset, Otium og Sommerlyst skole.

– De har kunnet vise til svært gode resultater med sine tidligere prosjekter, sier konserndirektøren.

Det er fortsatt en del papirarbeid som gjenstår før alt er på plass til byggestart. Bankledelsen og entreprenøren tror imidlertid ikke at noen vil legge hindringer i veien.

Tror på fortgang

– Tvert imot, det er et prosjekt som bare har møtt positive reaksjoner, sier Bjørn Kristiansen, byggherre for Rødbanken i Sparebanken Nord-Norge.

Byggeprosjektet vil være krevende når det kommer til planlegging og gjennomføring, sier John-Oskar Nyvoll, daglig leder i Econor.

Skal i dialog med nabolaget

– Vi må gå i dialog med naboer og andre i byggeprosessen for å få til en så god prosess som mulig, sier han.

Blant annet må man bli enig med Nobina og kommunen om hvor bussene i Fredrik Langes gate skal gå når byggingen starter.

Arbeidet med huset vil starte i løpet av våren.

– Vi regner med å begynne prosjektering av bygget i høst, og med selve byggingen på nyttåret. Så er håpet at vi skal kunne feire St. Hans i nytt bygg i 2019, sier Høiseth.

Nytt "sentrum"

Rødbanken-kvartalet vil bli helt endret, sier han videre.

I de nye byggene skal dels Sparebanken Nord-Norges hovedkontor – med 350 arbeidsplasser – holde til. Dessuten skal butikker, kafé, restaurant og andre kontorlokaler være å finne under samme tak.

– Vi ønsker å skape liv og et nytt rom i Tromsø sentrum, sier Høiseth.

– Vi er veldig glade over å få være med på et så viktig prosjekt for Tromsø sentrum, sier Nyvoll.