Helle Larsen fra Bærum og Joakim Finnstad Jensen fra Gjøvik møttes som studenter i Tromsø for to år siden, og har inngått et musikalsk ekteskap som de kaller for Jadudah. I september ble de kåret til Ukas Urørt med låten «And We Fall» og på fredag spiller de sin første offisielle konsert på Driv sammen med Cazadores og trønderne i Departure.

– Jeg tror vi kan ses på som et friskt pust i byens musikkmiljø, og at vi live kan tilby noe man ikke har sett hundre ganger før. Vi er ikke bundet til et bestemt publikum, og jeg tror både rockerne og popfanatikerne kan sette pris på musikken vår. Dessuten er dette vår første ordentlige konsert, så jeg håper folk kommer tidlig og ser oss, sier vokalist Helle Larsen.

Duoen har nå fått med seg et fullt band i ryggen med Patrick Jaklin, Tobias Solheim Nilsen og Sverre Simonsen.

Satser hardt

Musikalsk har de latt seg inspirere av blant annet PJ Harvey, Mars Volta og The Kills. Det er skitten rock med en kjerne av pop i sin reneste form.

Til våren er Larsen ferdig å studere i Tromsø, men bandet har ingen planer om å flytte sørover.

– Vi trives veldig godt her. Man får mye drahjelp fra andre band og det er lett å få seg spillejobber. Det er et stort støtteapparat her sammenlignet med Oslo, og Introfondet gjør byen veldig attraktiv for oss musikere. I Oslo er det mye mer konkurranse og mindre velvilje, men vi vil jo også spille utenfor Tromsø i nærmeste fremtid, sier gitarist og låtskriver Joakim Finnstad Jensen.

Inn i studio

Jadudah satser opp mot den kommende festivalsommeren og i starten av januar bærer det inn i studio på Kysten med Ariel Sivertsen bak spakene. EP-en skal være ferdig i månedsskiftet mars-april, og det er planlagt en 3D animert musikkvideo i samme tidsrom. Det skal ikke stå på manglende ambisjoner her i gården.

– Alt har skjedd veldig brått etter Ukas Urørt, og det kommer til å skje veldig mye spennende fremover. Vi skal vise klør med sangene våre og gi en smakebit på hva som kommer, så det er bare å følge med, sier Larsen.

SKURRETE ROCK: Helle Larsen fra Bærum og Joakim Finnstad Jensen fra Gjøvik har basert seg i Tromsø og satser hardt med bandet Jadudah. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen