Operasjonsleder Siv Renland ved Troms politidistrikt bekrefter overfor itromso.no at de har fått en henvendelse fra Kripos-desken om bistand i saken.

- Jeg kan bekrefte at det dreier seg om en mann i 40-årene fra Tromsø som er funnet omkommet. Vi jobber med å varsle de pårørende, sier Renland.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gi flere opplysninger i saken.

- Undersøker omstendighetene

Tromsømannen skal ha blitt funnet druknet i havet ved Agujero-stranden, som ligger utenfor byen Gáldar nord på Gran Canaria.

Utenriksdepartementet bekrefter at de har fått melding om dødsfallet.

- Lokale myndigheter undersøker nå omstendighetene rundt dødsfallet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Svein Atle Michelsen til itromso.no.

Det skal ha vært kommunale renholdsarbeidere som oppdaget den omkomne ved 13.30-tiden i lørdag. Mannen ble hentet opp av sjøen av lokalt brannmannskap, skriver Canariajournalen, som igjen siterer en spansk avis.

Fullt påkledd

Et uvær herjet over ferieøya lørdag, og ifølge Canariajournalen skal nordsiden av Gran Canaria, hvor tromsømannen druknet, være svært utsatt for vind og høye bølger.

Ifølge avisen ble tromsømannen funnet fullt påkledd.

Mannens leiebil skal ha blitt funnet parkert i nærheten av Agujero-stranden.

Operasjonsleder Siv Renland i Troms politidistrikt opplyser at de varsler mannens pårørende om dødsfallet. Foto: PREBEN OLSEN