Kreftforeningen har 75-årsjubileum i år, og opplyser i en pressemelding om at de til sammen gjennom foreningens historie har gitt 5 milliarder kroner til kreftforskning.

I år deles det ut 159,3 millioner til 121 prosjekter på 12 ulike institusjoner landet rundt.

– Det er fantastisk at vi kan gi et så stort beløp til de beste kreftforskerne i Norge.  Dette kan vi gjøre takket være våre store og små, men alltid rause, givere og medlemmer, sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel.

Seks ulike prosjekter på universitetet i Tromsø er blant dem som får støtte.

– Dette er gledelige nyheter. Dette viser at vi har gode søknader og gode prosjekter tilknyttet forskermiljøet ved UiT, Sier Randi Børresen, distriktssjef i Kreftforeningen i Nord-Norge.

Blant søkerne tilknyttet UiT var Christer Einvik, som har en tysk doktorgradsstudent han har søkt på vegne av.

Prosjektet studenten jobber med har vart i et år, og pengene fra Kreftforeningen er driftsmidler. Fra før har prosjektet fått innvilget et treårig stipend, sier Envik. Han er glad for siste tildeling.

– Vi er selvfølgelig veldig fornøyd. Prosjektet går ut å forstå mekanismer rundt hvorfor kreftceller blir mer resistente etter en tids behandling av barn med cellegift, der virkningen av cellegiftkuren først er god, sier Envik.