– Jeg gleder meg faktisk til å se byen. Det skal bli godt å se mer av Tromsø enn kun en dag hvor jeg endte med å brekke ryggen, sier Kevin Vågenes lattermildt.

Det gikk nemlig ikke helt etter planen da Vågenes besøkte Tromsø for første gang i 2016. Under TV-innspillingen av på tur med Dag Otto, brakk Vågenes ryggen i Kroken alpinpark.

– Jeg skal holde meg langt unna alpinparken for å si det sånn, flirer Vågenes.

Opplevde Tromsø på UNN

Etter ulykken var Vågenes innlagt på UNN i tre dager. Dette var hans første gang på sykehus. Han var nervøs og i smerte da han ble innlagt.

Nå sitter han igjen med gode minner fra sykehuset.

– Det var veldig spesielt. Jeg ble møtt av profesjonelle og flinke mennesker, som hadde stålkontroll. De var så flinke at jeg ikke ville dra derifra, roser Vågenes.

Han forteller at på dette tidspunktet kunne han ikke tenke seg være et annet sted enn Tromsø.

– Jeg har tenkt det både før og i ettertid: Fy fader, så heldig jeg er for at dette skjedde i Tromsø, sier komikeren.

Nå, syv år senere, er Vågenes tilbake i byen med showet «Singel i Parterapi».

TAKKNEMLIG: I showet «Singel i Parterapi» er Vågenes mer åpen og deler fra sitt personlige liv. Her står han i godt behold under et av showene. Slik var det ikke for sju år siden da han falt og brakk ryggen. Foto: JOHN ANDRESEN

– Rause i Nord

Kevin Vågenes er kjent fra TV-serier som «Kollektivet» og «Nissene over skog og hei», men kanskje aller mest fra sin egen TV-serie «Parterapi» på NRK.

Den kjente komikeren har turnert over hele Norge og nå står Nord-Norge for tur. Han har allerede vært i Bodø og Narvik. Her fikk han et godt førsteinntrykk av Nord-Norge.

– Nå gleder jeg meg til å komme enda lenger nord, forteller Vågenes.

Det er første gang Vågenes drar på soloturné. Samtidig er det også hans første turné i Nord-Norge. Han forteller at det er mye som skiller publikummet her fra andre steder i landet.

– De er mindre høytidelige her. Det er lov å «gunne» på. De tåler virkelig en trøkk og jeg kan være litt grovere, forteller Vågenes.

Han forteller at på scenen er han ikke redd for å krenke eller å gjøre noen utilpass i Nord-Norge.

– I en del av showet blir jeg litt voldsom. Da bruker noen å heve øyenbrynene og si «Guri, hvordan kan han si det der», mens i Nord-Norge flirer de med. Det er utrolig morsomt, sier komikeren.

UNDERHOLDER: Kevin Vågenes som karakteren Ellen. Hun er en av mange man møter i showet. Foto: JOHN ANDRESEN

Leter etter karakter i Tromsø

I showet møter man mange karakterer, blant annet kjente og kjære fra «Parterapi». I tillegg er det også flere musikale innslag hvor Vågenes selv synger.

– Hvis du ønsker vanlig standup blir du nok skuffet. Her er det standup med glitter og show, påpeker Vågenes med en latter.

Det er spesielt en av karakterene man møter både i TV-serien og i showet, som Vågenes tror tromsøværingene kommer til å le litt ekstra av.

– Det må være «Sara Eline».

«Sara Eline» er en parodi av blogger og influencer Sophie Elise fra Harstad.

– Det er jo litt ekstra morsomt med den dialekten også, forteller Vågenes.

Komikeren legger ikke skjul på at han finner inspirasjon fra hverdagslivet og foretrekker å parodiere «den vanlige mann i gata»

– De fleste karakterene er mennesker jeg har møtt helt tilfeldig. Du skal ikke se bort ifra at min neste karakter er fra Tromsø etter min reise hit, sier Vågenes.

På lørdag står han klar på scenen i Tromsø.

– Jeg gleder meg veldig, sier komikeren.