Politiet meldte klokken 16 tirsdag at en person hadde skadet seg, og hadde behov for hjelp til å komme seg ned fra fjellet Store Lakselvtind.

Det viste seg at mannen, og hans turfølge faktisk var tatt av et snøskred. Men den meldingen fikk ikke politiet for langt senere.

Skadet ryggen i skred

Operasjonsleder Lennart Steffensen i Tromsø-politiet utdypet overfor iTromsø like etter at de hadde mottatt henvendelsen om at det gjaldt en mannlig skikjører i 30-årene som har skadet seg. Og at vedkommende var ute av stand til å komme seg ned fra fjellet på egen hånd. Han var del av et turfølge.

Senere skulle det vise seg at mannen hadde skadet seg fordi turfølget hadde utløst et snøskred, og den aktuelle mannen skadet seg i ryggen da han ble tatt av skredet.

Turfølget kom seg et stykke videre for egen maskin, men på veien ned måtte den skadde mannen kapitulere, og de måtte ringe etter hjelp. Og det var først da mannen ble hentet at politiet ble klar over at det var utløst et skred.

Mannen i 30-årene er fraktet til UNN.

Ny mann skadet

Et par timer senere kommer det nok en melding om en skadd skikjører i Lyngsalpene. Denne gangen på Trollbreen i Lyngen kommune.

– Denne gangen var det en fallskade. Og ingen skred er utløst i denne hendelsen, poengterer Steffensen, som sier at også denne mannen var del av et turfølge. Også denne mannen er fraktet til UNN.

Populært utfartsfjell

Store Lakselvtinden er en del av Lyngsalpan, men liggerer i Tromsø kommune. Det er 1616 meter høyt og et populært utfartsfjell.

På frikjøringssiden Fri Flyt omtales fjellet som: En utfordrende klassiker. En skikkelig alpin høydare. Dette er den høyeste, mest kjente og majestetiske toppen i Lakselvtindmassivet.

Mandag skadet en kvinnelig skiløper seg på fjellet Buren. Også hun måtte hentes med helikopter.