Islendingene på Bastard Bar trodde ikke det de så. Mot selveste England vant heltene deres fra Sagaøya 2-1 i åttendelsfinalen i EM. Noen gråt, andre jublet og enkelte satt helt tause. Som om de ikke trodde det de så på skjermene fra Frankrike.

- Sjel

- Dette er det største som noen gang har skjedd i Islands historie, sier Kristoffer Hauksson til iTromsø. Han bodde på ett av byens hoteller, og hadde funnet turen til Bastard der de islandske supporterne hadde sitt hovedkvarter i Tromsø.

- Jeg tror vi kan gå hele veien. Finalen er fullt mulig å nå. Dette laget har sjel, sier Hauksson og slår seg på brystet.

Tidlig på jobb

Islandske supportere kom i hopetall ut fra den varme baren for å lufte seg i sommernatta, og jubelen virket ikke til å ta en ende.

- Jeg skal på jobb i morgen tidlig klokka sju. For å bli klar til det må jeg hoppe i havet, sier Stefan Erlingsson til iTromsø.

Det var så vidt stemmen bar da han skulle forklare hvor stort det føltes å slå England.

- Vi er utrolig glad for støtten fra det norske folket, og føler virkelig at de er med oss. Nå venter Frankrike til helga, og det blir utrolig bra, sier Erlingsson til iTromsø.

Slik blir kvartfinalene i EM:

Polen-Portugal (torsdag)

Wales-Belgia (fredag)

Tyskland-Italia (lørdag)

Frankrike-Island (søndag)