Tirsdag denne uken ble det kjent at byutvikling foreslår at alle som bruker bil til Templarheimen i framtida må passere en bompengestasjon.

Det har fått tidligere byråd i byutvikling, Britt Hege Alvarstein, til å reagere. Nå møter forslaget motstand også fra Sandra Borch (Sp), kommunestyrerepresentant og stortingskandidat for Sp Troms.

– Det er et vanvittig forslag. Nå har det ikke vært oppe til politisk behandling, men vi vil signalisere at dette er noe Senterpartiet ikke er med på, sier Borch til iTromsø.

Les også: Frykter bompenger vil ramme barnefamilier

Sats heller kollektivt

Hun mener bompenger må forbeholdes veiprosjekter.

– Jeg mener bompenger skal brukes for å finansiere og realisere omfattende veiprosjekter. Bompenger skal ikke misbrukes ved å knyttes til slike prosjekter og det skal ikke brukes for å legge hindringer for folk som skal til badeland.

Borch etterlyser at det heller ses på andre alternativer.

– I denne konkrete saken blir bompenger som en pisk. Her må det heller utvikles god tilgang til kollektivtrafikk, gå- og sykkelmuligheter, som en gulrot det blir enkelt å velge for dem som har mulighet. Vi kan ikke straffe de som av ulike årsaker må kjøre til badeland.

Les også: Norges Miljøvernforbund ut mot planene for Tromsøbadet

Lite gjennomtenkt

I tillegg mener Sp-politikeren at forslaget kommer lovlig sent.

– Dette burde jo helt klart vært utbedret i forkant. Man kan ikke sende ei gravemaskin inn i området og deretter foreslå bompenger. Hadde arbeidet her vært gjort grundig nok, hadde man før man gikk inn for badeland funnet løsninger som løste kollektivutfordringer og hvordan folk skal komme seg til det som skal være et folkebad. Nettopp det viser vel hvor lite gjennomtenkt planene rundt badeland er. Nå må vi begynne å tenke mer helhetlig når vi planlegger store millionprosjekter i Tromsø, sier Borch.

Hun har tidligere vært imot badelandplanene på Templarheimen og understreker at bompengemotstanden ikke må forveksles med badelandmotstand.

– Jeg har respekt for vedtaket om at badelandet skal bygges, så dette er ikke noe forsøk på å stoppe prosjektet.

Bompengeforslaget er ett av tre tiltak administrasjonen i kommunen foreslår for å begrense bilbruken til blant annet badelandet på Templarheimen, slik at fylkesrådets innsigelse til områdeplanen for Templarheimen kan frafalles.