MS Trollfjord skulle seilt sørover fra Trondheim i dag, og gått i rute nordover fra Bergen lille julaften. På grunn av ekstremværet på Vestlandet må skipet bli liggende i Trondheim. Foreløpig plan er at skipet skal seile nordover igjen fra Trondheim i henhold til vanlig ruteplan 25. desember.

MS Kong Harald er på sørgående nå, skulle seilt sørover fra Trondheim i morgen, og gått i rute nordover fra Bergen julaften. På grunn av ekstremværet på Vestlandet må skipet bli liggende i Trondheim. Foreløpig plan er at skipet skal seile nordover igjen fra Trondheim i henhold til vanlig ruteplan 26. desember.

Det melder Hurtigruten i en pressemelding.

Kjipt tidspunkt

- Det skjer på et veldig kjipt tidspunkt. Noen skal hjem til jul, andre har planlagt å tilbringe julen om bord hos oss. Men etter å ha seilt langs kysten i snart 125 år, er det to ting vi har lært: Akkurat været er det lite vi kan gjøre med, og med været tar vi ingen sjanser, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Det er kapteinen som er ansvarlig for sikkerheten både til skipet og alle om bord. Og det er kapteinen som tar slike avgjørelser.

Hurtigruten jobber nå med å ringe rundt til gjester som blir berørt av uværet.

- Vi gjør så godt vi kan for å hjelpe de gjestene vi kan på de måtene vi kan. Nå jobber vi med å få ringt alle gjestene våre med informasjon. Det vil nødvendigvis ta litt tid, siden det er snakk om såpass mange. Men vi jobber på spreng, sier Ege.