Tromsø-mannen i 20-årene nektet i retten for de to voldtektene han står tiltalt for.

Begge de to fornærmede mennene forklarte seg mandag i retten om voldtektene de skal ha blitt utsatt for, i henholdsvis november 2014 og juni 2015.

Ulike hendelsesforløp

Begge voldtektene skal ifølge tiltalen og de fornærmedes forklaringer ha skjedd på nachspiel da de sov eller på grunn av beruselse var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Hva som skal ha skjedd videre på de to nachspielene er de fornærmede og den tiltalte uenige om.

”Er du våken?”

Den aktuelle kvelden i juni i fjor, skal den ene fornærmede og flere venner ha endt på nachspiel hjemme hos fornærmede. Etter hvert kom også den tiltalte mannen dit. Her skal det ha blitt festet videre, før flere sovnet i leiligheten.

– Jeg hadde et øyeblikk jeg opplevde at jeg var våken og hørte han spørre ”Er du våken?” og ”Kjenner du det her?” og kjente at noen styrte på, men jeg var så full og trøtt at jeg ikke klarte gjøre noe, fortalte den fornærmede mannen i retten.

I samme seng

Han forklarte at han våknet i sin egen seng og at tiltalte da lå ved siden av han.

– Jeg hadde på meg dressjakke og alt, men ingenting på underkroppen. Både bokser og bukse lå på gulvet, forklarte han.

Den tiltalte fortalte derimot at han mente den seksuelle omgangen var frivillig.

– Det var frivillig hele veien og jeg spurte flere ganger om han var våken og om han likte det, hevdet tiltalte.

Følte på skam

Den fornærmede fortalte retten om hvordan han hadde følt på skam etter hendelsen og at det tok noen dager før han åpnet seg om voldtekten som skal ha skjedd.

– Det er ikke et veldig greit tema å snakke om og jeg måtte bruke tid på å la det sige inn selv. Det har gått opp og ned etterpå, men det er klart det har vært tøft. Det er flere ting som gjør at det er skammelig, eksempelvis at det er mot min legning.

Øm i underlivet

Den andre fornærmede i saken forklarte i retten at han morgenen etter den aktuelle kvelden i november hadde stusset over flere ting, blant annet at buksa var dratt halvveis på og at han var øm i underlivet. Den tiltalte mannens DNA er funnet på den fornærmedes underliv.

– Jeg kan dessverre ikke forklare det og jeg skulle virkelig ønske jeg hadde ei forklaring på hvordan mitt DNA havnet der. Men det er helt uforklarlig og absurd for meg at det skal ha skjedd noe seksuelt mellom oss. Da jeg hørte at jeg var anmeldt for det, reagerte jeg med vantro, fortalte den tiltalte i retten.

Han forklarte videre at han husket at han hadde gått og lagt seg, og at den fornærmede mannen var våken da han gikk ut i stua på morgenen dagen etter.

Tiltalte fortalte i retten at han har et alvorlig alkoholproblem og at han i etterkant av de to anmeldte voldtektene har vært innlagt for å få hjelp med dette.

Det er satt av fire dager til rettssaken i Nord-Troms tingrett. I tillegg til forklaring fra de to fornærmede og den tiltalte, er det flere vitner som forklare seg for retten.