Forfatteren bosatt i Tromsø, Endre Lund Eriksen, ga nettopp ut barne- og ungdomsboken, "Den sommeren da pappa ble homo".

LES OGSÅ: Lanserer ny bok

Boken handler om Arvidsjaur og faren som tilbringer sommeren på ferie i en liten campingvogn. Det er alt de har råd til etter at moren dro avgårde med Pilates-læreren sin. Gjennom boken blir man kjent med Arvidsjaur som har endel å stri med, og når faren blir forelsket i en annen mann, oppstår det full forvirring.

Dagbladet har anmeldt boken, og den får strålende kritikker.

"Det handler egentlig om pubertet, seksualitet, identitet. Det kunne blitt klamt, men det er så tøft laget; med mye humor — og passe doser alvor og pubertetssårhet", skriver Dagbladets anmelder Cathrine Krøger.

LES OGSÅ: Vil lage filmfest for barna

Krøger skriver at pappaen til Arvidsjaur går fra å være en "ulykkelige nokså grå og tause lektor-jeg, forvandles han til et rødvinsdrikkende fjols som plirer med øynene og skråler høyt og drikker vin".

Og det fungerer, mener Krøger.

"Endre Lund Eriksen har med andre ord fått det til igjen. Og kanskje er det ikke så katastrofalt heller — å ha en pappa som blir homo sånn over natta".

Tidligere i år, da Lund Eriksen lanserte planene om boken, uttalte han til iTromsø at boken har et alvorlig tema.

- Det jeg har erfart selv, er at humor og spenning er viktige elementer for å nå ut til leserne. På generelt grunnlag bidrar det til at det blir lettere å bære fram ett alvorlig tema, både for voksne og barn.