Etter endt jusstudie i Breivika i 1993, jobbet Holmen først på universitetet. Deretter var han politiadvokat i hjembyen, dommerfullmektig i Harstad og ansatt advokat i Advokatfirmaet Ulf E. Hansen AS. Så overtok han sjefsstolen i familiebedriften Åge Nilsen AS.

Ble pendler

– For to år siden følte jeg lengselen etter å igjen praktisere lovverket. Da søkte jeg og fikk en stilling i Trondenes tingrett. Sånn sett har jeg pendlet de siste årene. Men i går flyttet jeg inn på kontoret på Nansens plass – hvor jeg både ser brua, sundet og Tinden, sier 49-åringen, som nå er dommer i Nord-Troms tingrett.

Litt juss

Selv om Holmen ikke har operert med loven i hånden, har han likevel jobbet med juss – som daglig leder i rørleggerbedriften.

– Det har blitt mye avtalerett, kontraktsrett og entreprise. Derfor er jeg ikke på noen måte utdatert – selv om det var nødvendig å lese seg opp før oppstarten i Harstad.

Den nye tingrettsdommeren har vært i alle posisjoner – bortsett fra som tiltalt – i retten. Som aktor ble det mye prosess- og strafferett. Som praktiserende advokat, var Holmen gjennom litt av hvert, mens han som dommer får hele spekteret å jobbe med.

Les også: Kjørte med 1,2 promille og hadde passasjer i bilen

Tilbake for godt

– Det er godt å praktisere igjen. Og denne gang tror jeg det blir juss til jeg en gang pensjonerer meg.

Bjørn André Holmen har imidlertid ikke brent alle bruer til familiebedriften:

– Jeg har søkt domstolsadministrasjonen og fått deres velsignelse til fortsatt å stå som majoritetseier i morselskapet, Ringveien 9 AS. Foruten rørleggerbedriften, eier familien også ett par næringsbygg på Skattøra.

Les også: Kvinne ble tatt av politiet dagen derpå

Livsverket

– Fader'n startet i Åge Nilsen AS på 50-tallet og overtok etter hvert. Da han trakk seg tilbake, var det ønskelig at livsverket – som han selv kalte det – ble i familien. I dag er det min søster, Tone Lise Holmen, som er daglig leder.

– Og så er det godt å være tilbake i fødebyen, sier Bjørn André Holmen som allerede er i full gang med å forberede sin første sak som administrator.