Nord-Hålogaland bispedømmeråd, bestående av 11 medlemmer, har nå rangert i prioritert rekkefølge hvem de ønsker som ny biskop i Nord-Hålogaland bispedømme etter Per Oscar Kjølaas. Dette kommer fram i en pressemelding.

Les også: "Sier ikke hvem som topper biskoplisten"

På 1. plass ligger Olav Øygard, prost i Alta prosti, på 2. plass ligger Herborg Finnset, domprost i Tromsø og på 3. plass ligger Hans Arne Akerø, seksjonssjef i Bisperådet.

Dette ble bestemt i møte 25. august.

I den innledende avstemningsrunden, der fem kandidater ble til tre, var det Olav Øygard som fikk flest stemmer - drøyt 30 prosent. Finnset fikk 26,47 mens Akerø fikk knapt 20 prosent. Den opprinnelige listen inneholdt rundt 40 navn.

Hvor mange som stemte fram Øygard kan ifølge Oddgeir Stenersen, stiftsdirektør i Nord-Hålogaland bispedømme, ikke offentliggjøres enda.

- Stemmetallene er ikke offisielle, vi har bare gått ut med det vi kan og det er rekkefølgen. Det er kirkerådet som går ut med stemmeprosenten og lignende, men det er ikke i denne fasen. Disste tallene vil ikke komme fram før tilsettingen av biskop, den 25. september, sier Stenersen.

Nå ligger saken hos kirkerådet og biskopene har uttalefrist til i dag. Denne uttalensen er også unntatt offentlighet. Saken vil så bli klargjort til kirkerådsmøtet som foregår 24. - 25. september og det vil da bli offisielt hvem som blir den nye biskopen.

- Hva tror du er årsaken til at nettopp Øygard kom på "førsteplass"?

- Jeg er tilstede i bipedømmerådsmøtet, men selve drøftingsmøtet er unntatt offentlighet, så det kan jeg ikke uttale meg om. Likevel opplever jeg at det har vært en god drøfting i rådet og ingen høylytt tale. De ulike medlemme la fram sin mening og når man gikk til avstemningen var man enig om avstemningsrekkefølgen og da endte vi opp med det resultatet man nå kan se, sier Stenersen.