Onsdag kveld møttes gjengen med 15-16-åringer, som til vanlig spiller håndball sammen i Bravo Håndballklubb, for å spille volleyball utenfor Tromstun ungdomsskole.

Siden idrettshallen i Tromsdalen er stengt i sommer, har de måttet tenke alternativt for å komme seg i aktivitet de siste ukene.

Men det skulle vise seg å være langt fra enkelt å få til noen form for ballspill denne kvelden.

Betongblokk på basketbanen

– Først oppdaget vi at volleyballnettet var tatt ned, sier Jørgen Forså (16).

Selv er han akkurat ferdig i tiendeklasse på Kroken ungdomsskole, men kompisene, som alle går på Tromstun, forteller at det er første gang de opplever at nettet ikke er der.

Les også: Kjøpesenter med bærekraft

Da guttene så gikk videre til basketballbanen, oppdaget de noe annet merkelig. Midt på banen sto det nemlig en stor betongkloss, som var klin umulig å rikke på.

– Det endte med at vi bare spilte mot det ene målet. Det kunne blitt farlig hvis noen snublet i betongklossen, sier Forså.

Detektivarbeid

iTromsø har de siste dagene prøvd å finne ut hvem som er ansvarlig for sabotasjen av guttenes ballspill – uten hell.

Vi har vært i kontakt med flere personer i Tromsø kommune, uten at noen kan gi noe svar på hvorfor det ikke er mulig å bruke banene utenfor Tromstun i sommer.

Heller ikke etter å ha engasjert Henrik Romsaas, som er rådgiver i park og vei i Tromsø kommune, klarer vi å løse mysteriet.

Les også: Undersøker om det er betalt avgift

– Nå har jeg prøvd å finne ut av dette. Jeg har forhørt meg med personer i skolesektoren, uten at de kunne gi noe svar. Jeg har også snakket med personer i byggforvaltning og utbyggingstjenesten, for å prøve å finne ut om det er planlagt noe vedlikeholdsarbeid i området. Men vi kommer ikke til bunns i dette, sier Romsaas.

Ønsker aktivitet

Romsaas syns det er synd hvis noen har gjort dette for å hindre aktivitet på skolens områder i skoleferien, men understreker at det også kan finnes en naturlig forklaring på mysteriet.

– Vi ønsker jo at skoleområdene skal være leke- og aktivitetsområder, også utenfor skoletiden, sier Romsaas.

Siden vi ikke fikk napp på rådhuset, prøver iTromsø å kontakte rektor ved Tromstun ungdomsskole, Lena Abrahamsen, direkte. Men heller ikke hun kan gi noe svar på hva som har skjedd.

Les også: Slik blir "nye" Charlottenlund

– Volleyballnettet er skolens eiendom, så det kan være det er tatt inn for sommeren fordi ingen er der for å føre tilsyn nå i ferien, sier Abrahamsen.

Betongblokken har hun ingen forklaring på.

– Må tenke helhetlig

Romsaas har forståelse for at Abrahamsen ønsker å ta vare på skolens idrettsutstyr, men mener det er synd at det ikke kan finnes en løsning som gjør at barn og unge kan bruke idrettsanleggene, også i ferier.

– Det er noe som skurrer når man oppfordrer unge til å være i aktivitet, men fjerner de mulighetene som finnes i kommunen, sier Romsaas.

Nå håper han denne saken kan føre til at politikerne kommer på banen, slik at idrettsbanene utenfor Tromstun kan driftes, også om sommeren.

– Jeg håper vi kan få til å tenke mer helhetlig. Én løsning kan jo være at for eksempel kultur og idrett setter opp et annet, men robust volleyballnett i feriene. Det er mange gode grunner til å ha volleyballnettet oppe, også om sommeren, sier Romsaas.

Vet du noe om saken? Send mail til  nyheter@itromso.no.

foto
IMPROVISERTE: Jørgen Forså (16) og kompisene hang opp et tau mellom stolpene, da de oppdaget at volleyballnettet var borte. Foto: Ingvild Vik
foto
NETTET ER BORTE: På volleyballbanen utenfor Tromstun er volleyballnettet tatt ned. Foto: Ingvild Vik