Søndag kveld var det duket for den årlige julekonserten på Universitetssykehuset Nord-Norge, en årelang tradisjon som har blitt svært kjærkommen blant UNN-ansatte og pasienter. I år ble konserten preget av situasjonen på Svalbard, hvor UNN har vært sterkt involvert. To mennesker mistet livet som følge av skredet som rammet Longyearbyen lørdag formiddag.

– Flere av de ansatt kunne ikke komme da de var i Longyearbyen. Det som skjedde der preger oss alle. I løpet av konserten dedikerte vi derfor Ingebjørg Bratlands «Fordi jeg elsker deg», fremført av Siri Therese Lier, til alle dem som er rammet av hendelsen, sier Inger Lise Ebeltoft, kulturkoordinator ved UNN, til iTromsø.

– Ledd og grått

Programmet bød også på humoristiske innslag, slik som da sykehusets eget ukulele-band fremførte sangen «Rockin Around The Christmas Tree» iført ledlys.

– Vi har derfor både ledd og grått om hverandre, sier Ebeltoft. Hun kan fortelle at både innlagte pasienter, familiemedlemmer  og tidligere pasienter kom for å få med seg konserten.

– I tillegg til et husband, stilte også 25 andre ansatte. Dette er et viktig arrangement for oss, legger hun til.

Les også: - Det som berører Svalbard-samfunnet, berører oss her i Tromsø