Grethe Rafaelsen er en del av det norske kokkelandslaget for såkalt «Community Catering», dvs. kokker som jobber på storkjøkken, dvs. på personalrestaurant, kantine, institusjoner, cateringselskaper og militære anlegg.

Under det pågående «Kokke-VM» – Culinary World Cup – i Luxembourg ble det norske laget kåret til det nest beste kokkelandslaget under lørdagens konkurranse.

SALAT: Forretten var blant annet en salat med 22 ingredienser Foto: Stian Broch

Når man konkurrerer i storkjøkkenklassen for kokkelandslag er det strenge begrensninger for det som legges på tallerkenene. Maten får ikke koste mer enn 50 kroner per porsjon, og i konkurransen på man lage mat til i alt 120 personer.

Det norske laget serverte en firerettersmeny som besto av

Forrett – høstsuppe med kylling og en sesongsalat med 22 håndplukkede ingredienser

Hovedrettene – lettrøykt kveite og kalv med potetmos.

Veganrett – dumplings

Dessert – epleterte med is

HOVEDRETT: Kalv med potetmos Foto: Stian Broch