Røde Kors i Troms mottok 1,3 millioner kroner fra Pantelotteriet i fjor. Det er en økning på 17 prosent siden året før.

Tromsø Røde Kors fikk mest med 713.018 kroner fra alle de som trykker pantelotteri-knappen.

– Tusen takk til alle som støtter oss via Pantelotteriet. Midlene vi får inn styrker våre humanitære aktiviteter og beredskap, sier Ingvild Kielland, nestleder i Tromsø Røde Kors, i en pressemelding.

– Inntektene fra Pantelotteriet blir blant annet brukt til å utdanne flere besøkshunder. Vi ser hvilken stor glede besøk og kos fra våre hunder representerer for folk som er ensomme eller trenger andre ting å tenke på. I 2022 ble de for eksempel kjærkomment tatt imot av eldre på sykehjem i byen vår, og også av studenter ved Universitetet i Tromsø som trengte et avbrekk fra stressende eksamensforberedelser, sier Kielland.

BESØKSHUND: Under aktiviteten «Stryk på hunden, ikke på eksamen» ved Universitetet i Tromsø i fjor, fikk studenter en pause fra eksamensstresset, og kunne lade batteriene med litt pelsterapi sammen med bant annet besøkshunden Jussi. Foto: Røde KORS

Nettverk etter soning

Men panteinntektene strekker såpass godt til at de i år kan starte opp en ny aktivitet: «Nettverk etter soning».

– Dette er et tilbud til tidligere straffedømte som kan gi dem hjelp til å finne støttende og verdifulle nettverk når de skal tilbake til samfunnet, forklarer Kielland.

Hun påpeker at også beredskapen for Tromsøs befolkning nyter godt av midler fra Pantelotteriet.

– Vi har et stort og dyktig hjelpekorps i Tromsø som er i kontinuerlig beredskap, og i 2022 stilte frivillige opp på over 30 søk- og redningsoppdrag, sier hun.

21 pantemillionærer

Den butikken hvor flest ga panten sin i Tromsø var Eurospar Strandveien. Etterfulgt av Eurospar Tomasjord på andreplass og Coop Obs Tromsø som nummer tre.

Pantelotteriet har blitt en svært viktig inntektskilde for alle lokale Røde Kors-lag, og totalt fikk lokalforeningene i Norge inn 57 millioner kroner fra lotteriet i fjor.

I tillegg ble hele 21 personer pantemillionærer i 2022. Det er det høyeste antallet som har vunnet toppgevinsten i løpet av ett år noensinne.