Klokken 09.08 fikk politiet melding om at en person hadde hørt et smell på omsorgskomplekset Heracleum i Tromsø sentrum. Melderen observerte også røykutvikling.

Nødetatene rykket ut og brannvesenet gikk umiddelbart i gang med å undersøke vaskeriet i kjelleren i bygget.

Det viste seg heldigvis å ikke være alvorlig.

IKKE ÅPEN ILD: Innsatsleder for brannvesenet, Inge Jakobsen, kan konstatere at det heldigvis ikke er registrert åpen ild eller varmeutvikling. Foto: Ronald Johansen

20 minutter etter at politiet fikk inn meldingen, tvitret politiet at brannmannskaper melder at røykopphav er lokalisert til vaskeri i kjeller. Det er ikke registrert åpen ild eller varmeutvikling. Brannmannskapene har registrert lett røyklukt, og prøver å få klarhet i hva som kan ha forårsaket smellet og røyklukten. Det er ikke meldt om noen skadde.

PÅ PLASS: Nødetatene var raskt på stedet på Heracleum i Tromsø sentrum. Foto: Ronald Johansen

Rykket ut med røykdykkere og IR-kamera

Innsatsleder for brannvesenet, Inge Jakobsen, forteller at de rykket ut etter å ha fått beskjed om et smell og røyklukt på Heracleum.

– Vi ble møtt av personalet her, og så rykket vi ut med røykdykkere og IR-kamera for å finne årsaken til smellet og lukten, forteller Jakobsen til iTromsø.

Etter en grundig sjekk av vaskeriet og sikringsskapene har brannvesenet ikke klart å fastslå en konkret grunn, men har blant annet tatt med seg en sikring fra sikringsskapet for videre undersøkelser.

– Alt ser greit ut fra vår side her, så nå lar vi vaktmesterne her ta over jobben videre, avslutter Jakobsen.