Her kunne elevene komme med innspill til hvordan de selv vil at rommet skal se ut, noe de kan gjøre fram til sommeren.

For fra 11.–15. juni skal NODA bruke ungdommenes ideer til å bygge om rommet etter deres ønsker.

– Få plasser å være etter skolen

En som var i lokalene i andre etasje på Pyramiden var Hanna Mathiassen.

– Jeg er her fra ungdomsrådet i Tromsø. Vi skulle komme hit for å gi noen ideer til hva som kunne vært kult for ungdommene i Tromsø, spesielt Tromsdalen, som gjør at de ønsker å komme hit, forteller hun.

14-åringen går til daglig på Tromsdalen ungdomsskole, og forteller at et slikt tiltak er noe ungdommene virkelig har behov for.

– I Tromsdalen er det veldig få plasser å være etter skolen. Det beste tilbudet så langt har vært å henge utenfor Spar, og det er litt kjipt. Det er ikke så mye å gjøre der, samtidig som det er kaldt på vinteren.

Hun forteller at ungdommene stort sett søker seg til kjøpesentrene i byen, drar på trening eller hjem til hverandre etter skolen.

– Mange har snakket om at det ikke er nok tilbud. Jeg syns det er veldig bra at det nå kommer noe som dette, for da har vi en plass vi kan være og en plass som vi selv kan være med på å bestemme hvordan ser ut.

NODA: Denne gjengen skal bygge ungdomsrommet. Fra venstre: Marie Øvlund, Andrea Runesdatter Larsen, Lilly Georgsen, Kjersti Monsen og Ida Rørvik Foto: Andreas Almli

Skal bygge et sosialt rom

Daglig leder i NODA, Kjersti Monsen, smilte fra øre til øre da hun viste fram det nye ungdomsrommet «Lab 97».

Bakgrunnen for at det 90 kvadratmeter store butikklokalet endte opp med å bli omgjort til et ungdomsrom, var etter at «Senterungdommen» ble invitert til å komme med innspill.

– Ungdommene ønsket å ha et sted å være, hvor de ikke er overvåket av voksne. Den ideen var noe vi ble hektet på, og nå har vi fått dette lokale hvor vi skal lage et oppholdsrom for ungdommen, sier Monsen.

FYLTE VEGGEN: Etter at flere ungdommer hadde vært innom lokalet, ble veggen fylt opp med ideer. Foto: Andreas Almli

Hovedpunktene ungdommene kom med, var at de ønsket et sted som er innendørs, varmt, komfortabelt og tørt. Det føler NODA at de snart har fått på plass.

– I sommer begynner den ordentlige designprosessen hvor vi skal bruke ideene til ungdommene til å bygge et sosialt rom, noe også ungdommene skal få ta del i. Det viktigste er å skape et sted som de kan være mellom skole, trening og middag.

Monsen forteller at hun ble positivt overrasket over ungdommens engasjement.

– Vi visste ikke om noen skulle komme siden det var drop-in, men det ble et kjempebra oppmøte. Veggen ble fylt opp med mange ideer som vi tar med oss videre.