Sesongen for fangst av Vågehval er nå over, men fortsatt er det mulig å få kjøpt kjøtt på kaikainten. Disse dagene, frem til i onsdag kveld, har Stig-Henry Løkthaug og Svein Johnsen lagt til kai rett nedenfor Stortorget i Tromsø for å selge til dem som ønsker.
- Vi har åpent til ni på kvelden, eller så lenge folk kommer for å få, sier Løkthaug.
Det er Vågehval som selges, fangstet utenfor kysten av Bjørnøya i Barentshavet.
Forsøkt senket
Og det er ikke hvilken som helst båt varene selges fra.
Nybræna ble forsøkt senket av aktivister mot kvalfangst i 1992. Det var O.R.C.A (Sea Shepard), organisasjonen den omdiskuterte "kapteinen" Paul Watson som sto bak senkningsforsøket.
Den gang klarte man heldigvis å holde båten flytende, selv om det var på nippet.
Brandsholmbøen
Nå har Nybræna seilt langs kysten for å selge kval på vegne av fangstbåten Brandsholmbøen som eies av Olavsen på Steine i Lofoten.
- Det ferskeste kjøttet er fangstet i slutten av april. I august har kvalen rukket å bli så feit at det ikke er noe særlig å spise den, forteller Stig-Henry Løkthaug.