TOMASJORD: For 12 år siden kjøpte Rema 1000 tomta på Tomasjord. Nå håper de å åpne den vel 1.100 kvadratmeter store butikken før jula ringer inn i år.

LES OGSÅ: - Byutvikling skjer tilfeldig

– Planen er at butikken skal være klar til julehandelen. Vi må klare å ha den i orden til da, sier Ronny Repvik, regiondirektør for Rema 1000.

Dobbel parkering

Ifølge Repvik blir den ikke på nær en av de største butikkene.

– Det blir en mellomstor Rema 1000. Vi har Rema 1000 på K1 som er på over 4.000 kvadratmeter. Den er vel lik størrelsen med den på Kvaløya og i sentrum, sier regionsdirektøren.

LES OGSÅ: Lager ny Eurospar-butikk

For å utnytte tomta har de parkering både i underetasjen og på taket.

– Men det er også lagt til rette for myke trafikanter.

Repvik vil ikke ut med hvor mye den nye butikken vil koste å bygge, men dagligvarekjeden har allerede brukt betydelige beløp.

– Rema 1000 har eid tomta i 12 år, så hvorfor det har tatt så lang tid å bygge her, er jeg usikker på, men det var på høy tid, sier Repvik.

For at Rema 1000 skulle få bygge på tomta, måtte de blant annet være med på å finansiere rundkjøringa like nedenfor.

– Det har vært en del kostnader med tomta. Det er for å avlaste trafikken, forklarer Repvik.

Konkurranse

Han understreker at han er meget fornøyd med beliggenheten, men er klar over konkurransen blant annet fra Eurospar, som ligger kun et par hundre meter rett bortafor i neste rundkjøring.

LES OGSÅ: Rema: – Over 80 konkurrenter har ulovlig søndagsåpent

– Det er primært bydelen Tomasjord-Kroken vi nå blir en del av og retter oss mot. Vi er klar over konkurransen, men mener det er mange potensielle kunder her. Det er et stort område å ta av og vi skal klare å ta vår del av markedet, sier Repvik.

15–20 ansatte

Bjørn Ottem (34), som har begynte i Rema 1000 i 2005 og har vært kjøpmann siden 2012, skal lede den daglige driften på butikken. Nå søker de mellom 15 og 20 ansatte.

– Vi har allerede begynt å søke etter de folkene vi trenger. Det er til alle avdelinger, både deltid og heltid. De trenger opplæring, så vi håper å få inn en del nyansatte fra utøver høsten, som skal jobbe her, sier Ottem.