Tirsdag kunne iTromsø fortelle om Keith Austin, som fortsatt venter på å få utbetalt 23.000 kroner for spillejobben på Retrofestivalen i august.

Les mer: Keith skulle få 23.000 kroner for sin festivalopptreden i Tromsø. Åtte uker senere venter han fortsatt på pengene (iTromsø Pluss)

Nekter å kommentere

Eier og festivalsjef John Werner Larsen vil ikke kommentere hvorvidt festivalen erklærer seg konkurs.

– Vi har p.t. ingen kommentarer, skriver han i en tekstmelding til iTromsø onsdag morgen.

iTromsø har gjentatte ganger den siste uken forsøkt å komme i kontakt med Larsen, men har ikke fått noe respons utover dagens tekstmelding.

Manglende betaling

Jan Harald Pedersen, bandmedlem og administrativ kontaktperson i Topcoat, forteller at heller ikke de har fått utbetalt sitt honorar.

– Foreløpig vet jeg ikke når vi vil få utbetalt pengene våre. De er i forhandling med alle kreditorene, så vi holdes løpende orientert.

I tillegg til spillejobben, sto Topcoat som sentral leverandør av både lys, lyd og scene under festivalen.

– Vi har et ganske stort krav, men jeg vil ikke uttale meg om noe konkret beløp, sier Pedersen til iTromsø.

Les mer: Blodrøde tall for Tromsø Retrofestival (iTromsø Pluss)

God dialog

Han understreker at de opplever dialogen med festivalledelsen som god.

– Vi har fått informasjon om situasjonen og det ser for meg ut som de opptrer veldig ryddig på dette. Når man legger opp til en festival og det dessverre ikke kommer nok folk, blir det slik og det kan man umulig forutse på forhånd. Det er selvsagt veldig trist at det blir sånn, og trist at folk ikke besøker festivalen og bruker byen når det legges til rette for det.

Ravi med band var headliner for Retrofestivalens første dag. Heller ikke han har fått utbetalt honorar.

– Jeg har ikke fått betalt for den spillejobben, men jeg opplever at jeg har en fin dialog med John Werner som har vært min kontaktperson hele veien, sier Ivar «Ravi» Christian Johansen til iTromsø.

Betalte musikerne selv

Johansen ønsker ikke å kommentere størrelsen på det utestående beløpet.

– Mitt honorar er en sak mellom meg og arrangør. Men det jeg kan si er at jeg har med meg fire musikere og en lydmann, som alle får honorarer etter tariffavtalen i fagforeningen. Musikerne og lydmannen har jeg allerede betalt, så her har jeg allerede et tap på 25.000 kroner, utenom mitt eget honorar.

Han har ikke fått forespeilet når han vil få pengene utbetalt.

– Nei, det vet jeg ikke. Det siste jeg hørte var at det virker som det går mot en konkurs og da vil jeg melde inn mitt krav til et eventuelt konkursbo. Jeg er opptatt av å finne en løsning og det opplever jeg at John Werner også er. Jeg vet at det er tøft å drive i festivalmarkedet og vil strekke meg langt for å få til en ok løsning når ting ikke går helt som planlagt, sier Johansen, som legger til at han gjerne vil tilbake til Tromsø og spille igjen.

Blodrøde tall

iTromsø har tidligere skrevet at Retrofestivalen i slutten av august lå an til et underskudd på 300.000-500.000 kroner etter at bare 750 publikummere løste billett til festivalen.

Til tross for det fortalte Larsen den gang at selskapet ville klare å gjøre opp for seg og at alle leverandører skulle få sitt.