Langs veibanen på Håkøyveien i 60-sonen står det som ser ut til å være et barn, men som egentlig er en oppkledd trestamme. Nabolaget i området har kledd opp stokken med blå bukser, grønn jakke og en refleksvest slik at den er godt synlig for trafikanter.

– Mye stygg kjøring

Bygdelaget har sendt flere henvendelser til kommunen med ønske om å senke fartsgrensen i området, men de har ikke fått sine ønsker innfridd. Derfor tok de grep med å sette opp «fugleskremselet» for å få bilister til å kjøre forsiktig.

– Det er mye stygg kjøring i området her. Samtidig er det 60-sone, ingen gatelys og mange barn i området, forklarer Vegar Berglund som bor i en av boligene i nærheten.

Frykter ulykke

Han forklarer at det er syv barn under seks år i dette området og blant dem er to av barna hans. Berglund forklarer at de frykter ei ulykke i området og at de satt opp dukka på grunn av manglende tiltak fra kommunen.

– Vi har merket at bilister legger merke til «fugleskremselet». De kommer i stor fart, men senker farten med en gang de ser det, forklarer han.

Ønsker bedring

Det bygdelaget ønsker er lavere fartsgrense i området.

– Hvis ikke det kan være lavere fartsgrense her, så ønsker vi en fartsdump. Samtidig hadde det vært fint med gatelys, sier han.

Trafikksikkerhetsplan

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, forklarer at de jobber med en trafikksikkerhetsplan for Tromsø kommune. Den skal være ferdig i løpet av 2015 og her vil eventuelt en bedring av Håkøyveien være et tema.

– Herunder vil en redusering av fartsgrensa på Håkøya bli vurdert. Vi i byrådet tar sikkerhet for barn på alvor og det står høyt på listen vår, forklarer hun.

Videre sier Alvarstein at ei «dukke» langs veikanten kan være trafikkfarlig.

– Jeg tar høyde for at de ikke ønsker å øke faren for trafikkulykker, sier hun.

FRYKTER ULYKKE: Vegar Berglund og nabolaget har gått sammen om å sette opp dette «fugleskremselet» langs veibanen på Håkøya. De ønsker å få satt ned fartsgrensen i området, men de savner tiltak fra kommunen. Foto: Lena Verås Eriksen Foto: Lena Verås Eriksen
Vegar Berglund Foto: Lena Verås Eriksen