Gatekunstneren Pøbel ville sende en ekstra julehilsen til alle helsearbeiderne som har stått på gjennom koronapandemien. Han ga derfor bort 125 håndlagde silketrykk av ett hans mest kjente verk: daværende helseminister Bent Høie som løfter opp en helsearbeider i fullt smittevernutstyr.

Ønsket fra kunstneren er at bildene kan henges opp på pauserommene slik at flest mulig kan få glede av dem, ifølge NRK.

– Håpet er at gavene kan komme helsearbeidere mest mulig til gode, og at de er klar over at det er mange av oss vanlige folk som ser dem og er takknemlige, sa den anonyme kunstneren Pøbel til NRK like før jul.

Tromsø kommune ble også gitt et eksemplar. Da kunstverket for to uker siden var ferdig innrammet av Kranes rammeverksted, ble det hengt opp på ordføreren kontor.

SUPERFIN GAVE: – Det er en superfin gave, et utrolig flott kunstverk, som vi er utrolig takknemlig for. Det er gitt til koronafrontlinja, og vi må finne et sted hvor flest folk får se det, sier kunstrådgiver Nina Mathisen. Foto: Tromsø kommune

– Det er en midlertidig løsning. Kunstverket skulle egentlig henge på vaksinestasjonen på Mellomveien, men nå som det ikke er operativt lenger må vi tenke ut en annen løsning, sier kunstrådgiver Nina Mathisen.

I bakgrunnen, på ordførerens vegg, henger kunstverket den anonyme kunstneren Pøbel ga til helsearbeidere som har stått i frontlinjen under koronapandemien. Foto: Camilla Glargaard Martins

– En superfin gave

Planen er å finne en måte for kunstverket å sirkulere trygt i det offentlig rom.

– Det er en superfin gave, et utrolig flott kunstverk, som vi er utrolig takknemlig for. Det er gitt til koronafrontlinja, og vi må finne et sted hvor flest folk får se det.

SKAL FINNE EN LØSNING: – Kunstverket skulle egentlig henge på vaksinestasjonen på Mellomveien, men nå som det ikke er operativt lenger må vi tenke ut en annen løsning, sier kunstrådgiver Nina Mathisen. Foto: Daniel Lilleng

– Kunne det vært en idé å la det sirkulere hjemme hos sykepleierne?

– Det hadde jo vært morsomt, men jeg vet ikke helt hvordan det skulle fungert. Og så vil vi jo henge det et sted der tromsøpublikummet får oppleve det.

Mathisen forteller at hun gjerne tar imot tips fra publikum dersom noen kommer på en skikkelig god idé.