Det var 35 år gamle Matteo Cazzola fra Vicenza i Nord-Italia som omkom i skredulykken i Lyngen fredag. Det bekrefter lokale, italienske myndigheter, ifølge TV2.

Cazzola var en del av et reisefølge på åtte personer som var i Lyngen for å stå på ski. Fem av åtte var med på den fatale turen fredag. Cazzola mistet livet, mens en annen, en 25 år gammel mann, ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) med kritiske skader.

En tredje person pådro seg moderate skader i ulykken.

Faren har uttalt seg

Luca Zaia, presidenten i Veneto, regionen 35-åringen kommer fra, skriver på Twitter at han er dypt berørt over nyheten om at en lokal mann har mistet livet i et snøskred i Norge, og han sender sine kondolanser til Cazzolas familie.

Giulio Cazzola, Matteos far, har fortalt til italienske avisen Corriere Del Veneto at reisefølget ankom Lyngen lørdag helga før ulykken. Planen var at følget skulle reise hjem dagen etter skredet.

Han forteller videre at Matteo hadde på seg en kollisjonspute da skredet gikk.

– Han fløt med snøen, men krasjet inn i et tre, forteller faren.

Fatal fredag

Fredag gikk det fire alvorlige skred i Troms. Det første skredet gikk på Kavringtinden i Lyngen kommune. Det var i dette skredet at Matteo Cazzola mistet livet.

Senere på dagen omkom et par i 60-årene i en skredulykke på Reinøya. Kort tid senere ble et slovensk turfølge tatt av skred i Nordreisa, hvor også her en person mistet livet.