Strømstipendet fra lånekassen er for studenter og elever over 18 år som betaler strøm for høstsemesteret 2022. Høstsemesteret er perioden fra 16. august til 15. januar 2023.

Strømstipendet er en engangsutbetalingen, og søknadsfristen er 15. januar 2023.

Studenter, deltidsstudenter og elever i Norge og utlandet kan ha rett på stipendet, dersom strømregningen ikke er inkludert i husleien.

Du har rett på stømstipendet uansett hvor mye strømregningen din ligger på, og det er heller ikke et krav på at du må betale strøm for hele perioden fra 16. august til 15. januar.

Må være borteboer

Om du bare har betalt for strøm en av månedene i løpet av perioden, eller om du deler regningen med andre har du også krav på Lånekassens strømstripen. De eneste kravene som gjelder er følgende:

  • betale for strøm i tillegg til husleie i hele eller deler av perioden fra 16. august 2022 til 15. januar 2023

  • motta lån/stipend fra Lånekassen i samme periode som du betaler for strøm

  • være borteboer

Inntekt eller formue har heller ingen betydning for utbetalingen av strømstipendet.

Kan bli gjort om til lån

Ifølge Lånekassen vil alle som har rett på strømstripen få en mail med søknadslinken. Søknaden fylles ut på lanekassen.no hvor du får informasjon om hvilke vilkår som du må oppfylle.

Strømstipendet utbetales basert på egenerklæringen i søknaden, og det sjekkes ikke om du har rett til strømstipendet når lånekassen behandler søknaden og utbetaler pengene.

Du kan allikevel bli bedt om å dokumentere at du har rett på stipendet, og hvis det viser seg at dette ikke var tilfellet vil hele beløpet bli gjort om til lån som må betales etter de vanlige vilkårene for tilbakebetaling av studielån.

Du kan logge inn lanekassen.no for søknadsskjema.