Spis-Uka Tromsø publiserte en konkurranse på sin Facebook-side, der vinneren får en middag for to.

I kommentarfeltet under konkurransen skriver en falsk Spis-Uka Tromsø-bruker at flere av dem som har kommentert, har vunnet. De bes følge en lenke for å motta premien.

Dette er et svindelforsøk. Vinneren av konkurransen er allerede trukket og ble informert om dette mandag.

Svindelbrukeren er rapportert.

– Dessverre blir vi alle utsatt for flere svindelforsøk på e-post, sosiale medier, SMS og telefon. Det beste rådet vi kan gi, er at vi er våre egne beste sikkerhetssjefer. Klikk aldri med en gang på en lenke, og er du usikker, ta kontakt med oss på andre måter enn gjennom Facebook, sier administrerende direktør, Cecilie Stefanussen, i iTromsø.

FALSK PROFIL: Den falske brukeren har 0 liker og 0 følgere.

Asle Vestvik er teknologidirektør i Polaris Media, som er majoritetseier i iTromsø. Han forteller at man må være forsiktig med trykke på lenker, selv om de ser ut til å komme fra troverdige aktører.

– Hvis du først har trykket på en svindellenke, ikke legg igjen konto- eller kortinformasjon eller brukernavn og passord, sier han.

– Hvis du først har lagt igjen kortinformasjon, må du sperre kortet så fort du kan. Og om du legger igjen brukernavn og passord, må du endre passord, legger han til.