16. september så Encore UB dagens lys, og allerede før de hadde fått alt det juridiske på plass og registrert seg i Brønnøysundregistrene, hadde de fått fem oppdrag.

Strekker seg

– Siden da har det strømmet inn oppdrag, og vi har dessverre vært nødt til å si fra oss noen. Det er selvfølgelig synd, men det er jo gledelig å få erfare at vi har et så ettertraktet produkt, sier daglig leder Mariell Nordgård i Encore.

Hun er leder for 22 unge musikere, inkludert seg selv, som alle går på musikklinja ved Kongsbakken og som har til forretningsidé å levere levende musikk til sine kunder. Etter hvert skal de også gi musikktimer og sette opp egne forestillinger.

Sjangerbredde

– Man må jo ha mål å strekke seg mot, ellers er det vel ingen vits å gjøre noe slikt, sier Nordgård som vet å sette pris på erfaringen hun er i ferd med å opparbeide seg.

– Det kan til tider være litt rotete, det er tross alt musikere man har med å gjøre, men vi har klassiske musikere i alle sentrale posisjoner, fortsetter hun og ler.

Selv tar hun klassisk sang og vurderer å søke lykken som operasanger når sisteåret ved Kongsbakken er omme. Men det er da ikke bare klassisk musikk underholdningsbedriften kan by på.

– Med over 20 musikere som alle spiller forskjellige instrumenter har vi en stor sjangerbredde å spille på. Vi jobber hardt for å levere vårt beste til oppdragsgiverne våre, sier Nordgård.

Spark bak

Ideen til Encore oppsto i forbindelse med faget «instruksjon og ledelse».

– Det er utrolig flott å kunne lære på denne måten fremfor gjennom ei bok. Her får vi verdifull erfaring, forklarer Nordgård som også medgir at det også lå en annen grunn i bunn.

– Vi har lenge hatt lyst til å dra på klassetur, men det trenger man jo penger til. Gjennom dette faget fikk vi det sparket bak som vi musikere tydeligvis trenger, avslutter hun.

ELEVBEDRIFT: Sebastian Olsen (fremst) slår an takten for Sofie Johansen (fra venstre), Jonatan Engstad, Amanda Nordgård, Cornelia Andreassen, Amund Aandahl, Elias Primberg Skogdal, Sigurd Sigurdsson, Daniel Pedersen, Håvard Haugli Nygaard og Ingvild Hegstad. Foto: Ronald Johansen