KrF og Ap er nå enige om endringer i fylkesrådets budsjettforslag.

På en pressekonferanse på Vollan i dag slo partiene fast at danselinjen på Kongsbakken videregående skole bevares. Aps gruppeleder på fylkestinget Cecilie Myrseth sier at det var naturlig for KrF og Ap å verne om danselinja.

- Det er et veldig godt tilbud med et godt miljø. Danselinja utvikler veldig gode kunstnere og det er viktig for hele Kultur-Troms. Vi har sett verdien av linja hele tiden, og nå har vi funnet rom for det i budsjettet. At vi kan utdanne egne kunstnere er noe for eksempel Hålogaland Teater drar fordeler av, sier Myrseth.

Fra Finnmark

Gruppeleder Widar Skogan fra KrF sier at det ikke bare har kommet innspill fra Tromsø når det gjelder danselinja på Kongsbakken.

- Vi har fått innspill fra Finnmark om at det er viktig at danselinja består. Vi har prøvd å ha et landsdelsperspektiv i budsjettforslaget og danselinja er viktig for hele landsdelen, sier Skogan.

Skal bestå

En medie- og kommunikasjonsklasse flyttes fra Tromsø til Harstad. Mens Nordkjosbotn videregående skole skal bestå videre:

"Nordkjosbotn inngår i en framtidig struktur for videregående opplæring i Troms, [...]og skal bestå med et godt studietilbud.", heter det i pressemeldingen.

Driften på Senja videregående skole avdeling Gibostad, blir redusert i tråd med forslaget fra rektoren ved skolen.

Utsetter til mars

- Vi vedtar rammene og strukturgrepene nå i desember, men vi venter til i mars med å ta avgjørelsene rundt de konkrete tiltakene. Det får ingen økonomiske konsekvenser, samtidig som de involverte partene får et par ekstra måneder til å argumentere for sin sak. Det syns jeg ikke gjør noe, sier Skogan.

På samferdselsfronten så har Ap og KrF funnet penger til å prioritere Langsundforbindelsen - med delvis bompengefinansiering

- Vi vil i vårt endringsforslag til budsjettet legge inn finansiering av Langsundforbindelsen med et lån på 318 millioner kroner. Det har vi klart å legge inn i et allerede sprengt budsjett, sier Skogan.

Ikke to utbygginger

Dessverre for Harstad-regionen er Bjarkøyforbindelsen fortsatt ute i den fylkeskommunale kulden.

- Vi har ikke funnet midler til å prioritere to store utbygginger nå. Derfor er Langsundforbindelsen prioritert. Den har da også hele tiden stått først på prioriteringslisten. Når Bjarkøyforbindelsen realiseres avhenger også av den økonomiske situasjonen fremover, sier Myrseth.

Innenfor rammene

Nå gjenstår det for Ap og KrF å få forslagene sine vedtatt i fylkestinget. Høyre trakk seg som kjent fra budsjettarbeidet nylig, men Myrseth og Skogan regner med at man skal klare å få flertall for et budsjettforslag.

- Det er viktig å presisere at det arbeidet avgått fylkesråd Magnus Mæland og fylkesrådet gjorde var helt nødvendig for å møte utfordringene med synkende elevtall. Vi har da også holdt oss innenfor rammene som fylkesrådet har lagt, sier Skogan.

- Vi regner med at fylkestinget er ansvarlig og at vi får på plass et budsjett. Det er ansvaret til samtlige 37 fylkestingsrepresentanter, sier Myrseth.

Om Krf og Ap vil gå til Høyre først for å sikre flertallet for budsjettforslaget sitt, vil ikke Myrseth røpe.

- Vi skal jobbe for å sikre flertall for vårt forslag og er sånn sett åpen for å snakke med alle, sier Myrseth.