Men det kan synes som om verken Eiriksson selv eller Natt&Dag, som har nominert ham og hans "komedietrupp" i kategorien Årets Live, egentlig vet helt hvorfor Sitcom Live ble nominert.

"Kanskje finnes det egentlig ikke noe godt svar på hvorfor Sitcom Live er så morsomt, men morsomt, det er det", skriver Natt & Dag.

– Nei, si det, svarer Eiriksson og ler når iTromsø spør.

– Sitcom Live er absurd og annerledes fra det meste. Kanskje vi kan kalle det "Brødrene Dal møter underbuksehumor som er gjort på en søt måte"? Dessuten tror jeg Natt & Dag liker å være de første til å vite om ting, og Sitcom Live fremføres for omtrent de 40 personene vi får plass til på Det andre teateret. Det innebærer at det ikke er så mange som vet om det.

Kritikk eller hyllest?

– Kritiserer du nå Natt&Dags ekskluderende hipster-tendenser eller hyller du deres kulturelle teft?

– Haha, kanskje litt begge deler?

Sitcom Live er med andre ord en situasjonskomedie som fremføres foran publikum med en ny episode hver måned. "Truppen", som Eiriksson kaller dem, består av, ham selv, Amir «Amadeus» Asgharnejad, Francisco Briceno, og Jim Swann som alle har opparbeidet seg et visst navn på byens standupscener. Dette er nemlig andre gang Eiriksson og Asgharnejad er nominert til Natt & Dag-prisen.

Kjempestas

– Forrige gang var vi opp mot "Skam" i 2015 og det var vel aldri noen tvil om hvem som ville vinne. Derfor delte vi like godt ut prisen.

Men nå er det altså prisen for 2017 det står om.

– Det er jo kjempestas å bli nominert og jeg håper vi har truffet en latternerve her i byen. Kanskje vi da kan begynne å tjene litt penger?

Eiriksson og Swann jobber i samme barnehage på dagtid.

– Vi har flere venner som har begynt å tjene penger på standup, mens vi har holdt på det smale og lite pengeinntjenende uttrykket. Men det blir jo mye glede av det vi gjør.

Det beste publikummet

– Kanskje det blir bedre hvis å teste materialet sitt på andre enn barnehageungene?

– Men ungene er jo det beste publikummet. De sier ifra om de liker eller ikke liker noe og ingen blir flau. Jeg tror de liker oss, sier Eiriksson og ler.

Han var nylig i byen for å opptre i Trine Lise Olsens "Julekveldskrisa 3" på Prelaten.

– Det gikk veldig bra og billettene ble utsolgt, sier han og legger til at de har snakket om å spille i Tromsø igjen om ikke så lenge.

– Så når du kommer tilbake til byen igjen?

Prisutdelingen av Osloprisen finner sted på Natt & Dags "Årets beste-fest" på Sentrum Scene 3. februar.