Den såkalte Stenbergeiendommen på nedsiden av fylkesveien i Kroken har lenge ligget brakk og øde.

Nå planlegges trinn to i en omfattende boligbygging på tomta.

Det er Odd Berg-gruppen som står bak planene.

I det første trinnet — som ennå ikke er kommet i gang — er det planlagt 120 boenheter i åtte blokker plassert øverst i tomta langs hovedveien.

500 boenheter

I trinn 2 — som skal til behandling hos byrådet torsdag — planlegges det i alt 500 boenheter i 14 blokker ned mot sjøen.

I tillegg skal det etableres et stråk med eneboliger mot nåværende bebyggelse på Krokenstranda.

– Det er et flott prosjekt som vil bety mye for utviklingen i Kroken, sier byråd for byutvikling, Britt Hege Alvasrtein (Fremskrittspartiet).

I prosjektplanene legges det opp til å bygge ny adkomst til området, gangbru over fylkesveien, flere store lekeplasser og servicebygg, søppelsug og småbåthavn.

Kollektivfelt

– Det skal også legges ny kollektivtrase til området slik at det blir lettere å planlegge offentlig infrastruktur til hele bydelen, sier Alvarstein.

Leder i bydelsrådet for Kroken og omegn, Svein Erik Pettersen, sier at han og rådet i utgangspunktet er positive til planene.

– Samtidig så må vi understreke at dagens infrastruktur ikke har kapasitet til å ta unna befolkningsveksten som det legges opp til, sier han til iTromsø.

Han viser til at Fylkesvei 53 forbi Kroken allerede er belastet til bristepunktet, og at forholdene vil bli enda mer prekære når havna på Tønsnes kommer.

– Dessuten så er ikke Stenbergeiendommen det eneste prosjektet som skal realiseres her i Kroken. Vi har flere andre store utbyggingsprosjekter i tillegg, sier han.

Kraftig vekst

Eksempelvis skal TBBL bygge flere hundre nye boliger i Øvre Kroken, det skal bygges flere hundre boliger sør for hundeklubben på Kroken Vest — og på sikt er det planer på flere hundre nye boliger i steinbruddet på Lunheim.

– Det stiller svært store krav til at vi får bygget ut både vei, skoler og barnehager her ute, sier Pettersen.

Erlend Sundstrøm i Odd Berg-gruppen sier at det ennå ikkeer lagt konkrete planer for når spaden skal settes i jorda i Kroken.

– Vi har ventet på å få trinn 2 godkjent før vi går i gangmed detaljplanlegging. Nå vil planene bli godkjent i byrådet, og jeg håper atvi skal kunne være i gang med det konkrete arbeidet allerede i høst, sier hantil iTromsø.

ØDE LANDSKAP: Slik ser det ut på Stenbergeiendommen i dag. Foto: CHRISTER PEDERSEN
VIL HA BEDRE VEI: Svein Erik Pettersen, leder i Kroken og omegn bydelsråd, sier at kapasiteten på Fylkesvei 53 allerede er sprengt — før utbygging. Foto: PREBEN OLSEN