Politiet fikk natt til søndag melding om at en gjeng med ungdommer var observert trillende rundt på en to meter høy utstoppet isbjørn i sentrum. Flere lesere tok også kontakt med iTromsø etter hendelsen som skapte mange nysgjerrige blikk i Storgata.

– Det skjønner jeg godt, det er ikke hver dag man ser en isbjørn ravende rundt i sentrum, forteller Christel Misund Domaas.

Internspøk på Rorbua

Hun og kollegaen Hanna Øren hadde lenge spøkt med tanken om å lufte isbjørnen Asbjørn, som til daglig står på utestedet Rorbua, hvor de jobber.

– Asbjørn har stått inne i flere år, og han så litt deprimert ut. Vi tenkte at en bytur og litt luft skulle få han til å smile igjen, ler Domaas.

Hun presiserer at de ikke stjal Asbjørn fra sin faste plass, men at de tidligere har fått en slags tillatelse fra sjefen.

– Han har sagt at vi kunne ta den med ut, om vi fikk den ut døra. Vi fant en tralle, og da var det gjort, sier Domaas spøkefullt.

Direktør på Radisson SAS, som eier isbjørnen, visste ikke om stuntet da iTromsø ringte.

– Det er nytt for meg. Men om våre ansatte følte han trengte en luftetur, og isbjørnen er satt tilbake, så er det bare morsomt, sier Poul-Henrik Remmer.

– Litt blidere

Etter en liten tur i Storgata havnet isbjørnen på utestedet Flyt i godt selskap.

– Vi trillet han inn døren og fikk oss et par øl. Men Asbjørn fikk litt mye å drikke, og ble klåfingret, så da måtte vi bare trille han hjem, ler Domaas.

Nå står Asbjørn trygt plassert tilbake på hans faste sted på Rorbua, like fin som han var før byturen.

– Han skal være i skjønneste orden. Den eneste forskjellen er nok at han nå har fått litt luft i pelsen, og kanskje han er blitt litt blidere.

Domaas forteller at hun ofte får spørsmål fra turister om det ikke er isbjørner som går i gata i Tromsø. Til nå har hun sagt nei.

– Men nå kan jeg jo svare at ja – noen ganger så er det dét, ler isbjørnvokteren.

PÅ BYEN: Hanna Øren og Christel Misund Domaas hadde lenge tenkt på å ta isbjørnen Asbjørn ut på byen. På lørdag fikk han sin etterlengtede luftetur. Foto: CHRISTINA SVANSTRØM
PÅ PLASS IGJEN: Isbjørnen Asbjørn er nå på plass i Rorbua etter den fuktige byturen lørdag kveld. Foto: Tor Farstad
VAKTE OPPSIKT: Her er et øyeblikksbilde av isbjørn Asbjørn, i det han bæres gjennom Tromsø sentrum natt til søndag. Foto: leserbilde. Foto: Leserbilde