NordNorsk Reiseliv AS ble etablert onsdag. Fylkesselskapene integreres inn i landsdelsselskapet som deretter vil bestå av tre avdelinger i Bodø, Tromsø og Alta under felles styre og ledelse, heter det i en pressemelding.

Fylkesrådsleder i Nordland fylkeskommune, Odd Eriksen, er styreleder for interimstyret.

- Målet er å ta ut det store potensialet Nord-Norge har innenfor reiseliv, styrke verdiskapningen og forbedre resultatet i reiselivsbedriftene. Selskapet skal være en motor for utviklingen av reiselivet i Nord-Norge og fokusere på markedsføring, kompetanse og generell utvikling av reiselivet, i tett dialog med næringen og relevante offentlige aktører, heter det i pressemeldingen.

Selskapet skal finansieres gjennom langsiktige avtaler med Finnmark, Troms og Nordland fylkeskommuner, i kombinasjon med ulike former for næringsinntekter.Interimstyret vil fungere som styre i det nye selskapet frem til ekstraordinær generalforsamling er avholdt:

Styreleder Odd Eriksen, fylkesrådsleder Nordland fylkeskommune

Nestleder Geir Solheim, regiondirektør NHO Reiseliv Nord-Norge

Styremedlem Pia Svensgaard, fylkesrådsleder i Troms fylkeskommune

Styremedlem Kåre Simensen, fylkesråd i Finnmark

Styremedlem Trygve Steen, administrerende direktør Spitsbergen Travel AS

Selskapet skal være en motor for utviklingen av reiselivet i Nord-Norge.

LITE KJENT: Troms er et lite kjent reisemål for nordmenn flest, selv om noen har hørt om Ishavskatedralen, Lyngsalpene, Senja og Harstad (representert ved Trondenes kirke).