Slik går det nemlig når man vinner konkurransen LM Våghalsen som var en del av Lindrup Martinsens 60-årsjubileum.

– De fleste forbinder oss vel med storkjøkken, men vi driver også på med sikkerhet innen sjøfart, og det ønsket vi å markere, sier daglig leder Bjørn Martinsen.

Ved hjelp av litt assistanse fra en av brannvesenets stigebiler var det derfor duket for konkurranse. De få modige sjelene som våget å delta måtte kle på seg overlevelsesdrakt, klatre ut på stigen, hoppe i sjøen og svømme ut til ei redningsflåte et lite stykke ute i Tromsøsundet. Alt dette mens klokka gikk.

Adrenalin

– Det var ikke alle kundene våre som var interesserte, men mange nok stilte opp til at vi fikk til en konkurranse, fortsetter Martinsen.

Til slutt var det våghalsen Tor-Arne Rasmussen som fikk den kjappeste tida.

– Man får et utrolig kick når man kaster seg ned, og adrenalinnivået ligger høyt inntil at melkesyra kommer. Da må man roe seg ned for ellers kommer man aldri fram, sier Rasmussen til iTromsø.

Rasmussen er utdannet kokk, men tok sikkerhetskurs da han var yngre.

– De nye draktene kan ikke sammenlignes med de gamle en gang. Til tross for at det var lettere å bevege seg i de gamle, holder de nye bedre på varmen og har bedre oppdrift, forklarer Rasmussen.

Handler lokalt

At han var innom Lindrup Martinsen denne dagen var ingen tilfeldighet.

– Jeg handler en god del der med tanke på hvilken bransje jeg jobber i. Og da vil jeg helst bruke en lokal bedrift, sier Rasmussen.

Og når Rasmussen køyet i  går kveld kunne han se tilbake på en innbringende dag, da førstepremien i LM Våghalsen var 5000 kroner.

– Med tanke på at tida mi var på 1 minutt 18 sekunder og 30 tideler så blir det en god timelønn, ler Rasmussen som nettopp har bygd seg hus. Da kommer pengene godt med.

foto
BEVIS FOR SITT MOT: Tor-Arne Rasmussen tar i mot premien som beviser ikke bare at han er en våghals, men også den kjappeste våghalsen. Foto: ÅSGEIR JOHANSEN