Nordnorske kunder truer nå med å boikotte Expert etter at kjedens butikker i Nord-Norge ikke er en del av romjulskampanjen.

Ifølge Expert Norge har butikkene selv valgt å avstå fra å delta i kampanjen.

På twitter har flere reagert over at nordlendingene ikke får kjøpe billige Expert-varer i romjula. En av dem er Marius Helgå som skriver:

Kan noen forklare meg hvorfor romjulssalget til expertnorge ikke omfatter de 3 nordligste fylkene?

- Jeg er ganske frustrert over Experts holdninger til oss nordlendinger, vi har blitt presentert for denne kampanjen på TV, på nettet og i flygeblader, men så viser det seg at kampanjen bare gjelder fra Trøndelag og sørover. Vi er jo litt snarsinte vi nordlendinger, men her mener jeg det er berettiget å rase, sier Børge Jentoftsen  til VG Nett.

Han mener kjeden legger skylden på enkeltbutikkene i Nord-Norge, og ikke selv påtar seg ansvaret for at kampanjen ikke er landsdekkende.

Harstadværingen mener butikkene i nord ikke selv har fått bestemme om de skal delta i kampanjen.

- Markedsføringen og håndteringen fra Expert viser bare at de er arrogante og skyver ansvaret fra seg. For oss i Nord-Norge er dette urettferdig og jævlig irriterende. At en kjede tror at de kan drive markedsføring på nasjonal TV viser bare at de de dolker oss nordlendinger i ryggen og lar butikkene her oppe sitte igjen som svarteper, sier han til VG Nett.

Jentoftsen har postet et rasende innlegg på Expert Norges Facebook-side, og flere hundre nordlendinger har kastet seg inn i debatten. Expert Norge svarer kundene på Facebook-siden slik:

«Vi har fått noen tilbakemeldinger på vår romjulskampanje, og vil prøve å oppklare dette. Romjulskampanjen er basert på tidligere års maler og erfaring. Denne malen ble senest benyttet i fjor. Romjulskampanjen er en valgfri kampanje, som butikkene selv velger å ta del i. Det vil si at butikkene i nord dessverre ikke ønsket å være med. Men, onsdag 2. januar kommer det en stor kampanje som gjelder alle våre butikker. Vi beklager og forstår deres reaksjoner, og vil selvfølgelig se på dette til de kommende kampanjene.»

Pressekontakt Pål Trudeng i Expert sier til VG Nett at kampanjen i år er lik tidligere års kampanjer.

- Jeg har bitt meg merke i reaksjonen. Men denne kampanjen er ikke blitt annonsert i Nord-Norge, det står spesifisert i kundeavisen vår hvilke butikker kampanjen gjelder. Hvis kundene i nord ønsker at kampanjen også skal gjelde der i romjulen er det noe vi vil se på neste år, sier han.